Новини

Пенсійний фонд України інформує

ImageЗапрошуємо до Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України

Метою веб – порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, який функціонує вже майже 3 роки, є удосконалення порядку та способів обслуговування осіб, що звертаються до органів Пенсійного фонду України.

Користувачі веб – порталу, а це застраховані особи та пенсіонери можуть отримувати цілодобово в режимі онлайн доступ до інформації в пенсійній сфері.

Веб-портал зручний тим, що громадянин може самостійно ознайомитися зі своїми персональними даними в реєстрі застрахованих осіб вдома, переглянути матеріали пенсійної справи, при цьому немає потреби витрачати час на відвідування органів Пенсійного фонду, а відомості можна роздрукувати та використовувати за потребою. У такий спосіб працівники самі можуть контролювати недобросовісних роботодавців та вчасно відреагувати на відсутність сплати внесків чи незарахування страхового стажу. Адже, в більшості випадків обрахування страхового стражу проводиться лише при виникненні права на  пенсію.

За допомогою веб-порталу можна також дізнаватися про стан розгляду заяв, скарг, запитів, поданих в електронному вигляді, попередньо записатися на прийом до органів Пенсійного фонду України.

Саме тому, застосування сучасних інформаційних технологій нині є особливо актуальним для людей з обмеженими фізичними можливостями, а також для тих, хто обмежений у часі. Адже нова сучасна послуга надає можливість громадянам отримати безкоштовно різні консультації та економити час, зусилля і кошти.

Першими до реєстрації на веб – порталі електронних послуг долучилися працівники управління Пенсійного фонду України в м.Конотопі та Конотопському районі, бо вони також є застрахованими особами, та їх родини.

Переваги отримання актуальної інформації про накопичені пенсійні внески та про призначену пенсію вже оцінили багато жителів нашого міста та району. На даний час електронним ресурсом користується 4369 жителів міста та району, їх кількість постійно збільшується.

Роз’яснення щодо реєстрації та можливості використання електронного ресурсу надають працівники управління.

Оскільки веб – портал надає доступ до персональної інформації, то для реєстрації необхідно звернутися особисто до управління Пенсійного фонду України в м.Конотопі та Конотопському районі за адресою: м.Конотоп, вул.Депутатська,2, кабінет №2 і написати відповідну заяву за наявності паспорта, ідентифікаційного коду чи пенсійного посвідчення та їх копій.

Детальніше про правила користування Веб-порталом електронних послуг та порядок реєстрації на ньому можна дізнатись безпосередньо на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України за адресою: http://portal.pfu.gov.ua.

 

 

Перейти до вмісту