Новини

Державний Прапор України – святиня нашого народу

Image23 серпня 2015 року в селі Шаповалівка на Площі Козацької Слави відбулася церемонія підняття Державного Прапора України за участі голови Конотопської районної ради Анатолія Боярчука, голови Конотопської районної державної адміністрації Миколи Горбенка, представників громадських організацій, жителів села, школярів та ЗМІ.

Відкрив урочисті о 8 годині ранку піднятий Великий Державний Прапор.

Голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук привітав всіх присутніх зі святом та побажав миру, злагоди та яскравого і багатого життя, як кольори нашого Державного стягу: синього і мирного – як небо та жовто-золотистого – як пшеничні поля України.

Очільник району наголосив, що наш прапор – це символ свободи і незалежності, слави і відродження України. Його маємо берегти і шанувати як найвищу національну святиню. Мить, коли піднімається Прапор України та звучить Державний Гімн – це момент піднесення, який сповнює серця гордістю за рідну країну.

Війна на Сході України за незалежність і територіальну цілісність держави залишила одвічний біль для жителів сіл Шаповалівка та Соснівка, адже там вони втратили одних з кращих своїх односельців, патріотів, які віддали за свою країну найдорожче – життя. Присутні вшанували пам’ять про героїв хвилиною мовчання і покладанням квітів до могили Віталія Парфененка та до пам’ятної дошки Анатолія Шульги, яка встановлена в Соснівському НВК.

В цей день на Шаповалівській Площі лунали церковні дзвони за мир і єдність країни, релігійні громади оспівували молитви за Україну.

Image

Image

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту