Новини

“Україна – це ми!”

 Image21 серпня 2015 року біля адмінбудівлі Конотопської райдержадміністрації відбулась патріотична акція «Україна – це ми!», спрямована на консолідацію українського населення, за участі голови Конотопської районної ради Анатолія Боярчука, голови Конотопської райдержадміністрації Миколи Горбенка та громадськості.

Працівники районної бібліотеки виклали композицію з дитячих малюнків у вигляді Державного Прапора України, прикрасивши колоссям пшениці та квітами, як символ гарячого українського серця.

Після цього учасники акції завітали в село Шевченкове. В центрі села біля  пам'ятника генія українського народу – поета, художника і письменника Тараса Григоровича Шевченка відбулися районні урочистості з нагоди святкування видатних подій в історії Української держави – свята  Державного Прапора України і 24-ї річниці Незалежності України.

З нагоди свята, очільники району вручили почесні грамоти директору філії «Жовтневе» ТОВ «Агрополіс» Сергію Панасенку, керівнику фермерського господарства «Надія» Миколі Синявському, фельдшеру Жовтневської АЗПСМ Миколі Горбаню. За традицією, 16-річній жительці району Альоні Закоморній  на святі вручено паспорт громадянина України.  

На заході хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів АТО, які віддали своє життя за суверенітет і цілісність кордонів України.

 До підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку лягли живі квіти від очільників району і жителів. На мітингу лунала урочиста музика і пісні у виконанні місцевих учасників художньої самодіяльності, що створювало святкову атмосферу і сповнювало всіх присутніх почуттям гордості за нашу красиву, багату, незалежну країну.

У своєму вітальному виступі голова районної ради Анатолій Боярчук побажав людям, щоб їх життя завжди було яскравим і багатим, як кольори нашого державного стягу: синім і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України! Щоб це знаменне свято з духмяним запахом українського хліба принесло всім здоров’я, добра, достатку, миру, щедрої долі, сили і наснаги в усіх справах.

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Перейти до вмісту