Новини

Урочисте відкриття Всеукраїнського етапу гри “Джура-2015: Гетьманська Україна”

Image14 серпня 2015 року у м.Батурин Чернігівської області розпочався фінальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура» – 2015: «Гетьманська Україна». Урочисте відкриття фінального етапу гри «Сокіл» («Джура») відбулось  у Національному історико-культурному заповіднику «Гетьманська столиця».

Делегація від Конотопського району, яку очолили голова районної ради Анатолій Боярчук і голова райдержадміністрації Микола Горбенко, у складі селищного і сільських голів, громадського активу району  взяли участь у відкритті фіналу гри.

 

 

На початку урочистого відкриття міністр молоді та спорту Ігор Жданов передав привітання учасникам від імені Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка та побажав чесної перемоги командам. Учасників фіналу також привітали заступник Міністра освіти і науки України Андрій Гевко,  заступник Міністра молоді та спорту України Сергій Митрофанський, народні депутати України Ігор Артюшенко та Олег Петренко – члени міжфракційного депутатського об’єднання Верховної Ради України «За національно-патріотичне виховання», заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Биконя, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Іван Боршош, радник Віце-прем’єр-міністра, Міністра культури України Юрій Палієв.

В рамках заходу Сумській області від Черніговської, було передано дерев’яний кубок гри, у вигляді українського казкового лицаря – Котигорошка, який перемагає змія. Кубок знаходився в Запоріжжі, адже саме на острові Хортиця минулого року відбувався фінальний етап гри. Заступник голови Сумської облдержадміністрації Іван Боршош разом з головою Конотопської районної ради Анатолієм Боярчуком урочисто прийняли цей кубок.

А потім почесні гості та юні громадяни України поклали квіти до пам’ятника «Мати. Сини мої соколи». Після покладання квітів рої пройшли повз «живий коридор» з Державними прапорами  до Хреста Героям оборони Батурина, який знаходиться на території «Цитаделі». В пам’ять про безвинно загиблих у 1807 році учасники заходу поклали квіти до Хреста Героям, а настоятель Свято-Покровського храму міста Батурин отець Роман відправив поминальну літію.

Після завершення урочистостей на Майдані Гетьманської слави відбулися змагання «Впоряд» та були проведені екскурсійні відвідування об’єктів культурної спадщини Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця».

Image

Image

Image

Image

Image

 

Перейти до вмісту