Новини

Відбулася нарада з селищним та сільськими головами

Image30 липня 2015 року голова районної ради Анатолій Боярчук провів нараду з селищним та сільськими головами, керівниками сільгосппідприємств. Нарада розпочалася з актуального питання – про збір ранніх зернових та розрахунки за оренду земельних паїв.

На сьогодні ранні зернові та зернобобові вже зібрані на площі 12141 га, що становить 48% від їх загальної площі. В тому числі озиму пшеницю зібрано на площі 10630 га (60%), ячменю ярого (1408 га (24%). Середня врожайність ранніх зернових становить 43,7 ц/га, в т.ч. озимої пшениці – 45 ц/га, ячменю ярого – 36,5 ц/га

            Аграрії вже почали розраховуватись з пайовиками за оренду земельних паїв.

В ході наради орендарям-сільгосптоваровиробникам рекомендовано переглянути розмір ставок орендної плати за землі сільськогосподарського призначення в бік її максимального збільшення.

Велику увагу на нараді приділено питанню мобілізації. Зокрема детально зупинилися на окремих проблемних питаннях явки військовозобов’язаних на медичну комісію та ухилення ними від призову на військову службу, закликали керівників підприємств та територіальних громад району звернути особливу увагу на роботу по оповіщенню, врученню повісток, правильність і достовірність виданих на місцях довідок.

З питання поширення африканської чуми свиней, начальник управління ветеринарної медицини в Конотопському районі Ігор Ковальов розповів, що в зоні нагляду, яка складає до 150 кілометрів, куди входить вся територія Конотопського району, вживаються заходи щодо заборони стихійної торгівлі, торгівлі на ринках, переміщення тварин, проводиться широка роз’яснювальна робота серед населення. На сьогодні поширення африканської чуми свиней в Сумській області взагалі і в Конотопському районі зокрема не спостерігається, проте є повідомлення про факти виявлення захворювання у сусідніх областях та випадок у Глухівському районі, що вимагає підвищення рівня безпеки.

Image

Image

Image 

 

 

 

Перейти до вмісту