Новини

Візит Віри Лаврик до Конотопського району

Image 17 липня 2015 року з робочою поїздкою на Конотопщині перебували  заступник голови Сумської обласної ради Віра Лаврик та директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Попова.

На гостинній конотопській землі їх зустрів голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук.

Делегація відвідала дитячий оздоровчий табір «Зірка», що в с.Новомутин.

Віра Лаврик привітала дітей другої табірної зміни з початком оздоровчого періоду в «Зірці» та побажала змістовного і веселого відпочинку.

В Бочечківському НВК ознайомились з матеріально-технічною базою навчального закладу, поспілкувались з малечею дошкільного закладу «Дзвіночок», який входить до складу НВК.

У рамках програми «Дитячі меблі» заклад забезпечений столами, стільцями, ліжками, шафами, полицями для дошкільнят. Всі групові кімнати облаштовані куточками народознавства. Варто зазначити, що ДНЗ «Дзвіночок» зайняв І місце у районному конкурсі серед кращих дошкільних навчальних закладів на кращу групову кімнату. У 2014-2015 навчальному році учні  НВК вибороли 12 призових місць у ІІ етапі Всеукраїнських  учнівських олімпіад, посіли 4 призових місця у ІІ етапі  XIV Міжнародного дитячого конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. НВК славиться ще й своєю будівлею – розташований в старовинному палаці графині Ганни Львової. Заклад облаштований усіма необхідними навчальними кабінетами, оснащений сучасною комп’ютерною технікою, мультимедійними проекторами, принтерами, сканерами. Придбаний комп’ютерний комплекс. Школа підключена до мережі Інтернет.

«Тут по-родинному затишно, чиста територія, прекрасна будівля. Ми як обласні депутати, а особливо депутати районного рівня, повинні докласти максимум зусиль, щоб у школі та садочку і дітям, і вчителям було комфортно навчатися та працювати. А інші НВК повинні брати приклад у успішних навчальних закладів області, аби створити якнайкращі умови для дітей», – наголосила очільниця депутатського корпусу Сумщини.

Заступник голови обласної ради також зустрілася з сільським головою та жителями с.Бочечки, з якими обговорила питання об’єднання територіальних громад.

Також відвідали ДП «Конотопське лісове господарство» та ДАП «Конотопський агролісгосп». Колективи цих підприємств велику увагу приділяють раціональному використанню лісових угідь, турбуються про зелені насадження країни. Особлива увага приділяється пожежній безпеці. Встановлена система відеонагляду.

Керівники зазначених лісгоспів розповіли шановним гостям про здобутки, проблеми та перспективи. Працівниками ДП «Конотопське лісове господарство» зроблена пересувна лазня для військових у зоні АТО, на підтримку української армії тут виділено 900 тисяч грн.

Віра Іванівна зазначила, що побачила результати роботи підприємств. «Особливо приємно вражена тим, що на підприємствах створені робочі місця, є всі умови для працюючих, вчасно виплачується заробітна плата та всі відрахування до бюджету. Не менш важливим є те, що лісівники дбають про екологічну складову, вирощують саджанці у теплицях, потім їх висаджують на відкритих територіях. Запевняють, що 80-90% саджанців приживається. Тож сподіватимемося, що Сумщина й надалі славитиметься своїми лісами», – наголосила Віра Іванівна і подякувала лісівникам за їх роботу.

Віра Лаврик була вражена візитом на Конотопщину та подякувала голові районної ради Анатолію Боярчуку за теплий прийом.

Image 

Image 

Перейти до вмісту