Новини

Відбулося засідання робочої групи з питань добровільного об’єднання територіальних громад

Image15 травня 2015 року за участі заступника голови обласної ради Віри Лаврик, голови районної ради Анатолія Боярчука, відбулося засідання робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад Сумської області щодо формування спроможних територіальних громад.

Зустріч проведено у місті Суми, в залі засідань Сумської обласної ради.

У рамках засідання учасники активно обговорювали питання послідовності дій у справі об’єднання територіальних громад, проведення цієї процедури на територіях області, зокрема і Конотопського району. Було зазначено, що підготовка плану формування територіальних громад відбувається на основі принципів конституційності, добровільності, економічної ефективності, прозорості і відкритості та повсюдності місцевого самоврядування.

Члени робочої групи обговорили вимоги чинного законодавства й нормативно-правові акти з питання територіальних об’єднань, розглянули попередні пропозиції щодо проекту перспективного плану, проаналізували стан роботи в районах, пропозиції та зауваження органів місцевого самоврядування, акцентували увагу на тому, що усі спроможні територіальні громади фактично подвоять свій бюджет за рахунок державного фінансування. Додаткове виділення коштів на розвиток інфраструктури саме об’єднаних громад передбачається також із Державного фонду регіонального розвитку.

У ході засідання визначено ключові завдання для відповідальних виконавців щодо активізації роботи з підготовки перспективного плану територій громад Сумської області.

Image 

Image 

Image 

 

Перейти до вмісту