Новини

Участь голови районної ради Анатолія Боярчука в робочій нараді

Image2 квітня 2015 року голова районної ради Анатолій Боярчук взяв участь в робочій нараді з питань нарахування житлових субсидій.

«На сьогодні дане питання дуже актуальне і вимагає від органів районної влади та місцевого самоврядування злагоджених дій. Тому з метою якісного забезпечення соціального захисту найбільш вразливих верств населення та недопущення зростання соціальної напруги в суспільстві, мешканцям територіальних громад потрібно приділити максимальну увагу»,- відзначив Анатолій Боярчук.

Зокрема, на засіданні детально обговорено заходи щодо реалізації в умовах підвищення цін і тарифів постанови Уряду від 28.02.2015 № 106 “Про удосконалення порядку надання житлових субсидій”, відповідно до якої  з 1 травня призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів — заяви та декларації, також суттєво спрощується порядок отримання субсидій, а саме: скасовано обмеження щодо майнового стану, подовжено термін призначення з субсидій до 12 місяців, встановлено, що субсидія на наступний період призначатиметься без звернення громадян, при призначенні субсидій враховуватимуться доходи без податку з доходів фізичних осіб.

В результаті активних обговорень узгоджено механізми надання населенню необхідної інформації та бланків заяв на отримання житлової субсидії надавачами послуг. Відповідальним працівникам надано доручення провести широку інформаційно-роз’яснювальну роботу  в засобах масової інформації стосовно спрощеного механізму призначення субсидій.

 

Перейти до вмісту