Новини

Андрій Деркач: “Ситуація в економіці катасрофічна”

ImageДепутат від 159 виборчого округу вимагає розглянути в парламенті питання підтримки села.

Вперше за двадцять років у деяких районах люди не йдуть нічого купувати на базари. Про це на погоджувальній раді у Верховній Раді сказав депутат від нашого округу Андрій Деркач.

            – При розгляді на бюджетному комітеті ми бачили дефіцит в галузі охорони здоров'я близько 3,5 мільярдів, а в галузі освіти – близько 3 мільярдів. Тому ми терміново чекаємо від Кабміну пропозицій щодо змін до бюджету, – нагадав він.

            Також А.Деркач, висловлюючи точку зору групи "Воля народу", вимагає внести в порядок денний питання підтримки села. Мова йде про закон про молоко та молочні продукти (встановлення фіксованої ціни на молоко), про збільшення з 3 до 6% мінімальної оплати за пай, а також про державну допомогу малозабезпеченим сім'ям та деякі аспекти мобілізації (про демобілізацію з військової служби осіб, які мають на утриманні дітей-інвалідів 1 та 2 груп).

            Ще одне запитання стосувалося діяльності оборонпрому. "Нам хотілося б почути звіт нинішнього керівника оборонпрому товариша Романова, якщо треба – у закритому режимі. А то ми чуємо, що притягуються колишні керівники, а може, треба вже притягувати до відповідальності і цих?".

Що стосується переговорного процесу, то А.Деркач вів мову про необхідність прийняття Верховною Радою заяви з параметрами питань щодо переговорної позиції Президента по миру.

            – Ми пропонуємо підтримати позицію Президента, хоча б раз відобразити в рішеннях Верховної Ради підтримку Мінських угод, зусиль Німеччини, США і Франції щодо мирного врегулювання процесу на Донбасі за участю ОБСЄ. Ми – парламент війни чи парламент миру? Якщо ми підтримуємо Президента, значить, ми повинні це чітко сформулювати, щоб потім у нас не було агресивної риторики та піару, – підкреслив А.Деркач.

Перейти до вмісту