Новини

Конотопська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області інформує

ImageКонотопська ОДПІ повідомляє, що з 09.02.2015 року діють нові рахунки по сплаті платежів до державного та місцевого бюджетів.

 
Рахунки розміщено на сайті Головного управління ДФС у Сумській області у розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням http://sumy.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/

 

Затверджено нову форму декларації з акцизного податку

Конотопська ОДПІ інформує платників податків, що 30.01.2015 року в  «Офіційному віснику України»  N 6 на ст. 138  оприлюднено наказ Міністерства фінансів України №14 від 23.01.2015 р., який Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 січня 2015 р. за N 105/26550 «Про затвердження форми декларації акцизного податку, Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку»

Визнано такими, що втратили чинність, накази Державної податкової адміністрації України від 24 грудня 2010 року N 1026 "Про затвердження форми Податкової декларації зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну і теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 12 січня 2011 року за N 29/18767, та від 24 грудня 2010 року N 1030 "Про затвердження форми Декларації акцизного податку, Порядку заповнення та подання Декларації акцизного податку", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 20 січня 2011 року за N 86/18824.

Наказ набрав чинності з дня його офіційного опублікування.

Тому при поданні звітності з нарахування  акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів до 20 лютого 2015 року за січень необхідно використовувати вимоги даного нормативно-правового документа.

 

Перші результати кампанії декларування доходів

Протягом січня 2015 року 17 конотопчан вже встигли задекларувати свої доходи, отримані в минулому році.  Про це повідомила журналістам місцевих ЗМІ начальник Конотопської ОДПІ Олена Деревянко.

«Згідно наданих декларацій, загальна сума задекларованих доходів становить 726,6 тис. грн., що на 137,4 тис. грн. більше ніж за відповідний період минулого року. З  даних доходів декларанти сплатять 37,5 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб» – розповіла начальник інспекції та нагадала громадянам, що з 1 січня розпочалась кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2014 році.  

Як і щорічно громадяни зобов'язані подавати річну декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня у випадку отримання доходів від осіб, що не є податковими агентами, доходів від надання в оренду майна, отримання благодійної допомоги від фізичних осіб, іноземних та інвестиційних доходів, від продажу рухомого та нерухомого майна та інших неоподаткованих доходів.

Протягом року громадяни також можуть подати декларацію з метою реалізації права на отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого до бюджету податку на доходи фізичних осіб.

 

Однією з найпопулярніших послуг серед платників податків

залишається надання інформації з реєстру платників ПДВ

У минулому році однією з популярних послуг серед платників податків – користувачів Інформаційного порталу Державної фіскальної служби було надання інформації з реєстру платників ПДВ стосовно наявності платників ПДВ у зазначеному реєстрі. Протягом минулого року опрацьовано понад 18 тис. таких запитів.

Також актуальним залишилось надання виписки з Єдиного реєстру податкових накладних як покупцю, так і продавцю. Протягом 2014 року стосовно цієї тематики було опрацьовано майже 3 тис. запитів платників податків.

Крім того, не менш запитуваною стала послуга зі складання договору з територіальними органами ДФС України „Про визнання електронних документів” в електронній формі. З початку 2014 року було оформлено понад 1 мільйон таких документів.

Для інформування платників стосовно наявності податкових ризиків та заходів щодо їх усунення фахівцями Державної фіскальної служби створено та використовується автоматизоване програмне забезпечення з формування електронних повідомлень „Податковий асистент”. За його допомогою в минулому році на електронні адреси майже 36 тис суб`єктів господарювання було здійснено персоніфіковану розсилку ознак ризиковості.

Ще одним сервісом для інформаційної підтримки та технічної допомоги платникам податків у ДФС України є call-центр, яким з початку 2014 року надано 164,6 тис. консультацій з питань подання в електронному вигляді податкової звітності та реєстрації податкових накладних.

Також протягом минулого року Інформаційним порталом опрацьовано майже 333 тис. електронних повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах.

Станом на 1 січня 2015 року Інформаційний портал ДФС України налічує понад 1,2 млн. користувачів.

 

Понад 10 тисяч адмінпослуг надано фахівцями ЦОП Конотопської ОДПІ в минулому році

За словами начальника відділу обслуговування платників податків Конотопської ОДПІ Москаленко Віри, протягом минулого року фахівцями ЦОП Конотопської ОДПІ надано 10,2 тис. адміністративних послуг.

Найчастіше конотопчани користуються послугою з видачі карток платників податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків – 4,8 тис. послуг або 47% від загальної кількості послуг.

На другому місці опинилася послуга з реєстрації книги обліку розрахункових операцій – 1,2 тис. звернень або 11,8% від усіх послуг. На третьому – послуги з видачі довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету платників податків, які вирішили припинити підприємницьку діяльність – 670 довідок (майже 7%).

Крім цього, в Центрі обслуговування платників надаються консультативні та інформаційні послуги щодо податкового законодавства, адміністрування єдиного соціального внеску, нарахування та сплати податків, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, можливість безкоштовного отримання ключів електронного цифрового підпису та користування електронними сервісами Міндоходів.

Центр обслуговування платників Конотопської ОДПІ знаходиться за адресою м. Конотоп, пр. Миру, 2. Графік роботи: понеділок, середа, пятниця з 9-00 год. до 18-00 год.;  вівторок та четвер з  9 – 00 год. до 20-00 год., субота з 9-00 до 16-00 год. Телефон для довідок (05447) 6-61-97.

 

Сума пенсії, що перевищує 3654 гривні підлягає оподаткуванню

Закон України від 28.12.2014 року № 71-VIII ,,Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи” вніс ряд змін в систему оподаткування України. Зокрема, до оподатковуваного доходу платника податку віднесено суми пенсій, якщо їх розмір перевищує три розміри мінімальної заробітної плати – 3 654 грн. (розмір мінімальної заробітної плати  1 218 грн.*3).

Однак, оподаткуванню підлягає не вся пенсія, а лише сума перевищення. Наприклад, якщо громадянин отримує чотири тисячі гривень пенсії, оподатковуватиметься 346 гривень (4000-3654=1346). Ставка податку становить 15 відсотків, або 20 відсотків при сумі пенсії, яка перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати.

 

Перейти до вмісту