Новини

Участь голови районної ради Анатолія Боярчука в заходах з нагоди свята Дня Соборності України

Image22 січня 2015 року з нагоди свята Дня Соборності України голова районної ради Анатолій Боярчук взяв участь в урочистому покладанні квітів до підніжжя пам’ятника Великому Кобзарю у с.Шевченкове.

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Софією Київською відбулась подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено об’єднання Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Цей день назавжди увійшов в історію незалежної України.

Звертаючись до присутніх голова районної ради привітав всіх зі святом, побажав міцного здоров’я, щастя, миру та добробуту. В ході виступу Анатолій Боярчук зазначив, що ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Цього ж дня Анатолій Боярчук разом з громадою побував на могилі загиблого в АТО бійця Віталія Парфененка в с.Шаповалівка, де  висловив щирі співчуття родині та зазначив, що хлопці, котрі віддали свої життя на сході України, завжди залишатимуться в наших серцях героями, вічна їм пам’ять. А також повідомив, що 21 січня 2015 року на 48 сесії районною радою було прийнято рішення про присвоєння Шаповалівському НВК імені Віталія Парфененка. Пам’ять героя вшанували хвилиною мовчання. За загиблим бійцем відслужили молебень. Односельці згадали теплими словами свого земляка, а місцева поетеса Ольга Бачал прочитала власний вірш в пам’ять про Віталія.

Image 

Image 

Image 

Перейти до вмісту