Новини

Щедрували, добра і щастя бажали

Image13 січня 2015 року голова районної ради Анатолій Боярчук зустрів щедрувальників – дітей та учасників художньої самодіяльності району, які з нагоди Старого Нового року та Щедрого вечора заспівали щедрівки та новорічні пісні.

Через тиждень по Різдві, 13 січня відзначають  українці Новий рік – Щедрий вечір (свято преподобної Меланії або Меланки). Вважалося, що Меланка-Вода приходить на Щедрий вечір разом із Василем-Місяцем сповістити господарів про наступні торжества та справити гостини.

Діти були вбрані у новорічні костюми, уміло щедрували, співали новорічні пісні, розповідали віршики. Дзвінким переливом лунали дитячі голоси, бажаючи людям здоров’я, достатку, здійснення мрій, всіляких гараздів, і саме головне – миру. Звичайно, що їх вітання з вдячністю прийняв Анатолій Васильович, який обдарував малят солодкими подарунками.

Також, цікавим був виступ учасників художньої самодіяльності району, в якому  прозвучали обрядові пісні з циклу «Щедрий вечір, добрий вечір» та фольклорні замальовки ряджених «Добрий вечір тобі, пане-господарю».

 Голова районної ради Анатолій Боярчук зазначив, що дуже добре, коли традиції українського народу не забуваються, а навпаки відроджуються. Особливо в такі тяжкі часи як зараз, і це ще один доказ того, що наша держава духовно найбагатша в усьому світі.

Від депутатського корпусу та від себе особисто голова районної ради Анатолій Боярчук сердечно подякував щедрувальникам за таку приємну зустріч, привітав усіх присутніх з новорічними та різдвяними святами і побажав всім мирного неба над головою, міцного здоров’я, благополуччя і здійснення усіх мрій і бажань у новому 2015 році.

Image 

Image

Image 

Image

Image 

 

Перейти до вмісту