Новини

Конотопська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області інформує

ImageДо порушників митного законодавства на Сумщині застосовано 645,5 тис. грн. штрафів

Протягом 10 місяців 2014 року Сумською митницею ДФС порушено 545 справ про порушення митних правил на суму 16,6 млн. грн.

– При ввезенні на територію України у правопорушників найчастіше вилучаються продовольчі товари та транспортні засоби. А при вивезенні з нашої держави порушники зазвичай «приховують» продукти харчування.  Майже на 2 млн. грн. також вилучено валюти. По 306 справах вилучено предметів правопорушень на суму більше 9 млн. грн., – зазначив Олександр Гуцал, начальник Сумської митниці ДФС.

Набільш характерними видами порушень митного законодавства в пунктах пропуску Сумщини є недекларування товарів, порушення термінів доставки вантажів та транспортних засобів в митницю призначення, порушення порядку проходження зони спрощеного митного контролю та переміщення товарів з приховуванням від митного контролю. 

На сьогодні митницею розглянуто 179 справ про порушення митних правил, на порушників накладено штрафів на суму 645 тис. 497 грн., половина з яких – понад 300 тисяч гривень – надійшло до бюджету.

 

Аграрії Сумщини задекларували 5,7 млн. грн. доходу

За станом на 1 листопада 2014 року громадяни, які використовують земельні ділянки загальною площею понад 2 га для ведення особистого селянського господарства та надають відповідні послуги подали до ДПІ області 1209 декларацій про майновий стан та доходи. Аграрії Сумщини задекларували отримання доходу у сумі 5,7 млн.  грн. та маються сплатити  до бюджету понад 100 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

Внаслідок широкомасштабної роз’яснювальної та профілактичної роботи, спрямованої на легалізацію заробітної плати, сільгоспвиробники області (фізчні та юридичні особи) додатково уклали трудові угоди з понад 1700 найманими робітниками, які отримали офіційний дохід у сумі 7,1 млн. грн. Таким чином, до бюджету додатково спрямовано податку на доходи фізичних осіб 1 млн. 261 тис. грн., єдиного соціального внеску – майже 2 млн. 800 тис. грн., – зазначив Юрій Больбіт, виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДФС у Сумській області.  

Окрім того, роботодавці у сфері АПК підвищили рівень заробітної плати понад 3 тисячам найманих працівників, у зв’язку з чим бюджет поповнився ще майже на 3 млн. гривень.

 

Отримати ліцензію можна в Центрі обслуговування платників

Для одержання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами потрібно подати заяву та пакет документів  до Центру обслуговування платників за адресою м. Конотоп, пл. Миру, 2. Документи потрібно подавати особисто або через представника, або надіслати рекомендованим листом.

Для отримання ліцензії до заяви додається довідка про реєстрацію електронних контрольно-касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), що знаходяться у місці торгівлі.

Ліцензія або рішення про відмову у її видачі видається заявнику не пізніше 10 календарних днів від дня одержання документів. У рішенні про відмову у видачі ліцензії повинна бути вказана підстава для відмови. За видачу ліцензії справляється плата в розмірі, установленому законодавством. При прийнятті платіжного доручення уповноважена особа перевіряє наявність відбитка штампа банку, інформацію про призначення платежу та правильність номера рахунку.

 У додатку до ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями суб'єктом господарювання зазначається адреса місця торгівлі і вказуються перелік електронних контрольно-касових апаратів та інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери книг обліку розрахункових операцій.

У разі втрати або пошкодження ліцензії орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб'єкта господарювання протягом трьох робочих днів видає суб'єкту господарювання дублікат.

 

На Сумщині вилучено підакцизної продукції майже на 5 млн. грн.

Переважну більшість підакцизної продукції податківці вилучили при незаконному її переміщенні через державний кордон.

За словами Ігоря Короткого, виконуючого обов’язки заступника начальника – начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Сумській області, податкова міліція протягом року вилучила біля 13 тисяч літрів спирту вартістю 1,4 млн. грн., незаконно ввезеного на територію області з Російської Федерації. Ще понад 19,4 тисяч літрів лікеро-горілчаних виробів на суму 1,3 млн. грн. було вилучено з роздрібно-торговельної мережі на Сумщині. Сумнівний алкоголь, як  з’ясувалось, завозився на Сумщину із судніх Полтавської та Харківської областей.

Окрім того,  вилучено близько 8 тисяч пачок тютюнових виробів та понад 70 тонн пально-мастильних матеріалів.

Загалом з початку року фахівці оперативно-слідчих підрозділів податкової міліції вилучили з незаконного обігу підакцизної продукції майже на 5 млн. грн.

За матеріалами оперативних працівників слідчими фінансових розслідувань області розпочато 10 кримінальних проваджень, 6 з них – за фактами незаконного виробництва, реалізації, а також зберігання та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів. Відкрито 4 кримінальних провадження, які пов’язані з підробленими акцизними марками.

На розгляд до суду слідчими направлено 6 кримінальних проваджень. Як результат – винесено рішення про конфіскацію та знищення підробленої підакцизної продукції вартістю 850 тис. грн. А порушникам довелося сплатили до бюджету понад 225 тис. грн. штрафу.

 

На Сумщині 3679 громадян самостійно задекларували свої доходи.

– Особливістю цьогорічної  кампанії декларування стало те, що значно  більше громадян почали самостійно визначати доходи та нараховувати податкові  зобов’язання. Так, на 1 листопада цього року сума нарахованого громадянами податкового зобов’язання склала  17,2 млн.  грн., що на 2,4 млн. грн. більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Цей факт свідчить про зростання свідомості громадян, – зазначив Юрій Больбіт,  виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДФС у Сумській області. – При цьому загальна сума отриманого доходу склала 54,3 млн. грн.

  Найбільша кількість декларацій подана громадянами, які задекларували наступні доходи:

2460  громадян задекларували доходи у вигляді спадщини або подарунку;

789 громадян задекларували доходи від продажу рухомого та нерухомого майна;

554 громадян – від здачі в найм нерухомого майна (крім земельної ділянки);

359 громадян – від отримання інвестиційного прибутку;

134 – задекларували отримання прибутку  від здачі в найм земельної ділянки.

Перейти до вмісту