Новини

Конотопщина відзначила День конституції України

ImageЗ нагоди 18-ї річниці Конституції України 28 червня 2014 року у селі Шевченкове відбувся мітинг та покладання квітів до памятника Т.Г.Шевченку.

У заході взяли участь голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської райдержадміністрації Віктор Тимошенко, депутати, сільські голови, керівники господарств та жителі.

Вітаючи присутніх з державним святом, Анатолій Боярчук зазначив, що наш народ завжди прагнув демократії і свободи. Тому й невипадково одна з перших конституцій у світі була написана Пилипом Орликом, в якій вже тоді були прописані демократичні основи суспільства. Тяга до свободи збереглася через віки і підтвердженням цьому є останній Майдан, який довів, що заради незалежності народу повстане і буде боротися. «Ми свободолюбиві нащадки козаків, які цінують свою гідність і будуть її відстоювати», – сказав Анатолій Боярчук.

Одвічним борцем за волю українського народу є Великий Кобзар. В цей день біля його памятника звучали пророчі слова у виконанні лауреата Всеукраїнських конкурсів читців Ольги Банитюк та студентки Ніжинського вищого училища культури Наталії Демидко.

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image 

Перейти до вмісту