42 сесія 6 скликання (27.06.2014)

Про комплексне надання медичної допомоги жителям Конотопського району КЗ «Конотопською

Image

                                             КОНОТОПСЬКА  РАЙОННА  РАДА                    

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

СОРОК ДРУГА  СЕСІЯ

                                                               РІШЕННЯ

                                                                   Конотоп

 

27.06.2014

Про комплексне надання медичної допомоги

жителям Конотопського району КЗ «Конотопською

центральною районною лікарнею ім. ак. М. Давидова»

та Центром первинної медико-санітарної допомоги

Конотопського району

 

         З метою забезпечення належної доступності і якості первинної медико-санітарної допомоги населенню, для надання первинної медико-санітарної допомоги сільському населенню, відповідно до статей 16, 18 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», керуючись  ст.. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

         районна рада вирішила:

         1.Інформацію головного лікаря центральної районної лікарні ім..ак.М.Давидова Драганюка В.В. та головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району Маняка А.В. про комплексне надання медичної допомоги  жителям Конотопського району КЗ «Конотопською центральною районною лікарнею ім. ак. М. Давидова» та Центром первинної  медико-санітарної допомоги Конотопського району  взяти до відома.

2.Головному лікарю Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району Маняку А.В. спільно з головним лікарем Конотопської центральної районної лікарні Драганюком В.В.:

2.1.Продовжити практику щорічних медичних оглядів декретованих верств населення, проведення флюорографічного обстеження сільського населення згідно з нормативними рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я України.

2.2.Покращити взаємодію в роботі медичних працівників лікувально-профілактичних підрозділів Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району та структурних підрозділів Конотопської центральної районної лікарні щодо більш якісного та ефективного надання медичної допомоги сільському населенню, раціональному використанні коштів, переадресованих Конотопській центральній районній лікарні за обслуговування сільських жителів, укомплектування вакантних посад лікарів-терапевтів та сімейних лікарів, в лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району.

3.Головному лікарю Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району Маняку А.В.:   

3.1.Посилити контроль за проведенням туберкулінодіагностики дітям та направленням дітей з позитивними або сумнівними результатами туберкулінодіагностики до фтизіатра в дитячу поліклініку Конотопської центральної районної лікарні.

3.2.Спільно з виконуючим обов’язки начальника відділу освіти, молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації Тимощук А.В. покращити  профорієнтаційну  роботу з випускниками шкіл щодо підбору абітурієнтів для вступу у вищі медичні навчальні заклади.

3.3.Спільно з селищним  та сільськими  головами Конотопського району  сприяти в забезпеченні житлом медичних працівників направлених після закінчення навчання на роботу в сільську місцевість, з метою закріплення медичних кадрів на селі, та реалізувати в районі  виконання заходів «Місцевих стимулів» для медичних працівників. 

 

 

 

 

Голова районної ради                                         А.В.Боярчук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Маняк 2 44 56

Надіслати: до протоколу – 1, постійній комісії з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту – 1, РДА – 1, заступнику голови Конотопської районної державної адміністрації Клігуновій І.В. – 1, селищній та сільським радам – 30,  відділу економічного розвитку і торгівлі РДА – 1, фінуправлінню РДА – 1, Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району – 1, КЗ «Конотопська ЦРЛ   ім. ак. М.Давидова» – 1.

Перейти до вмісту