42 сесія 6 скликання (27.06.2014)

Про внесення змін та доповнень до Регламенту Конотопської районної ради шостого скликання

 

Image 

КОНОТОПСЬКА   РАЙОННА   РАДА

ШОСТЕ  СКЛИКАННЯ

СОРОК ДРУГА  СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

27.06.2014

Про внесення змін та доповнень

до Регламенту Конотопської районної

ради шостого скликання, затвердженого

рішенням районної ради від 01.12.2010

і змінами від 22.06.2012)

 

Відповідно до Законів України від 27 березня 2014 року № 1170-VІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» та Закону України «Про доступ до публічної інформації» та від 08 квітня 2014 року № 1184-VІІ «Про внесення змін до Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» та деяких інших законів України щодо техніко-юридичного вдосконалення виборчого процесу», керуючись ст. 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”,

районна рада вирішила:

1.Пункт 9.21. частини 9 «Сесія районної ради» розділу 2 «Організація роботи районної ради» викласти в наступній редакції:

«9.21.Сесії ради проводяться гласно із забезпеченням права кожного бути присутнім  на них, крім випадків, передбачених законодавством.

Вхід на сесію здійснюється по запрошеннях.

За розпорядженням голови ради запрошення здійснює виконавчий апарат ради. В окремих випадках питання присутності на сесії вирішується сесією шляхом голосування.

Запрошені на сесію не повинні здійснювати тиск на депутатів оплесками, вигуками та іншими діями».

2.Доповнити пункт 44.1. частини 44 «Протокол пленарного засідання районної ради» розділу 11 «Протокол пленарних засідань районної ради» реченням наступного змісту:

«Протоколи сесії ради є відкритими і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації»».

3.У розділі 13 «Голова районної ради, заступник голови районної ради» частини 53 «Голова районної ради» пункт 53.4. викласти в наступній редакції:

«У своїй діяльності голова ради є підзвітним раді та може бути звільнений з посади радою шляхом таємного голосування»;

у частині 57 «Повноваження голови районної ради» пункті 57.1.:

– у підпункті л) після слів «розгляду звернень громадян» доповнити словами «та доступу до публічної інформації»;

– підпункт п) викласти в наступній редакції:

«п)звітує перед радою про свою діяльність не менше одного разу на рік, у тому числі про виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», здійснення державної регуляторної політики відповідно виконавчим апаратом районної ради, або на вимогу не менше як третини депутатів».

4.Доповнити пункт 59.5. частини 59 «Створення постійних комісій» розділу 14 «Створення постійних комісій, тимчасових контрольних комісій та президії районної ради» абзацом наступного змісту:

«За результатами вивчення і розгляду питань постійні комісії готують висновки і рекомендації. Висновки і рекомендації постійної комісії приймаються більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії, а в разі його відсутності – заступником голови або секретарем комісії. Протоколи засідань комісії підписуються головою і секретарем комісії. Висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації»».

5.В розділі 15 «Прийняття рішень та інших актів районної ради» частини 62 «Порядок прийняття рішень та інших актів районної ради» підпункти 62.2. та 62.3. викласти в наступній редакції:

«62.2.Акти районної ради нормативно-правового характеру набирають чинності з дня їх офіційного оприлюднення, якщо районною радою чи головою районної ради не встановлено пізніший строк введення цих актів у дію»;

«62.3.Акти районної ради підлягають обов’язковому оприлюдненню та наданню за запитом відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації". Проекти актів районної ради оприлюднюються в порядку, передбаченому Законом України "Про доступ до публічної інформації", крім випадків виникнення надзвичайних ситуацій та інших невідкладних випадків, передбачених законом, коли такі проекти актів оприлюднюються негайно після їх підготовки.

В актах та проектах актів районної ради не може бути обмежено доступ до інформації».

6.Доповнити пункт 63.1. частини 63 «Депутат районної ради» розділу 16 «Депутат районної ради» реченням наступного змісту:

«Рада невідкладно інформує відповідну територіальну виборчу комісію про дострокове припинення повноважень депутата ради».

 

 

Голова районної ради                                               А.В.Боярчук

 

 

Малігон 6 98 64 

Щербина 6 60 14

Надіслати: до протоколу – 1, селищній, сільським радам -30.

Перейти до вмісту