Новини

Живе в віках його безсмертне слово

ImageКожному народові Господь Бог дав якусь велетенську постать, котра була б його зорею, проявом його душі. В українців, безперечно, неперевершеним генієм є Тарас Шевченко, якого величають Велетнем Духу, українським Мойсеєм, Пророком, Батьком, Кобзарем і багатьма іншими славетними іменами.

22 травня – історія та невмирущий символ для українців. 22 травня 1861 року відбулося перепоховання Великого українця – Тараса Григоровича Шевченка у Каневі за славним "Заповітом".

З нагоди 153-ї річниці перепоховання в с.Шевченкове вшанували пам’ять Кобзаря покладанням квітів до його пам’ятника. В заході взяли участь голова районної ради Анатолій Боярчук, заступник голови райдержадміністрації Ірина Клігунова, депутат районної ради Микола Зінченко, працівники сільської ради, учні Шевченківського НВК, молодь та громадськість.

Помер співець! Але живуть в серцях людей його безсмертні слова, і тихо по Вкраїні всій бринять його вірші славетні. Тож допоки ми шануємо свої духовні святині, своїх героїв, допоки душа возвеличується від українського слова, пісні, – до тих пір не змеркне славна спадщина українського народу, пройде через терни і зацвіте пишним калиновим цвітом українська нація.

Image

 Image

Image 

Перейти до вмісту