Новини

На Конотопщині триває весняна толока

ImageВ усі часи українському народу була притаманна безмежна доброта, милосердя, охайність, прагнення до чистоти і порядку. Із покоління в покоління передається традиція – щовесни наводити лад у дворах та прилеглих територіях, щоб хати біліли, буяли квіти, а у вікнах віддзеркалювалося блакитне небо.

            На Конотопщині кожного року до Великодніх свят у всіх селах організовують заходи щодо благоустрою та наведення чистоти і порядку. Працюють на толоці колективи підприємств, організацій, установ, навчальних закладів, місцевих громад.

            За словами Бочечківського сільського голови С.М.Граченко вже перші дні акції «За чисте довкілля» продемонстрували активність жителів села. Депутати сільської ради, працівники СТОВ «Бочечківське», вчителі та школярі, працівники культури і медицини, приватні підприємці активно брали участь у заходах з благоустрою – впорядковували квітники, садово-паркові зони, придорожні смуги, білили дерева й бордюри, проводилась робота з прибирання побутового сміття, наведення порядку біля присадибних та на присадибних ділянках, у громадських місцях, благоустрою пам'ятних місць. Населений пункт одразу змінився, набув святкового вигляду.

           У с.Малий Самбір кожного року приділяють неабияку увагу питанню благоустрою населеного пункту. Працівники дослідної станції садівництва ІС УААН, ПСП «Обрій», сільської ради, школи, будинку культури, фельдшерського пункту, приватні підприємці жителі села на власному прикладі довели, що працювати потрібно усім та прибрали населений пункт від сміття, показуючи приклад оточуючим.

Дякуючи спонсорській допомозі ПСП «Обрій» було ліквідовано стихійні сміттєзвалища та вирубано старі дерева на кладовищі. Молодь села власними силами прибрала стадіон.

Розпочато благоустрій Меморіалу Слави, там вже висаджено близько 30 кущів ялівця, планується облаштувати Стеллу, побілити дерева, опори, бордюри тощо.

Вже з перших днів весняної акції «За чисте довкілля» до її проведення долучились працівники установ та організацій села Землянка та усі небайдужі жителі, які прагнуть бачити своє рідне село чистим, охайним та привабливим. Перше, що зробили землянці, це впорядковували придорожню смугу від сГрузьке до с.Землянка, впорядкували квітники, частково провели роботу з прибирання побутового сміття, наведення порядку біля присадибних та на присадибних ділянках, у громадських місцях, благоустрою кладовища. Не менш добросовісно потрудились і школярі, які разом з педагогами впорядковували території біля навчальних закладів, пам'ятника загиблим у роки Великої вітчизняної війни.

Image 

Image 

Перейти до вмісту