Новини

Конотопщина підтримує українських військових

ImageЗ метою укріплення обороноспроможності нашої держави останнім часом здійснюється часткова передислокація військ із Західної на Східну Україну. Раніше вважалось, що введення армії ймовірного супротивника та розгортання бойових дій можливе лише на західних кордонах нашої держави, тому в більшості своїй військові частини на Сході були розформовані або скорочені.

Але зараз, як відомо, ситуація змінилася. Тож військові підрозділи передислоковуються з метою взяття під контроль важливих стратегічних об’єктів. У тому числі й на території міста Конотоп та Конотопського району. Зокрема в райцентрі – це злітна смуга колишнього військового аеродрому, у районі – мости через річку сейм та інші споруди. Крім того, війська мають бути наготові дати відсіч різного роду зовнішній агресії та провокаціям. Мешканці міста і району одразу відгукнулися й підтримали наших захисників – військовослужбовців. Адже вони перебувають у „польових умовах”. Тож жителі на місця розташування стали приносити військові продукти харчування, теплий одяг, шкарпетки, засоби гігієни, дрова для обігріву. Бійці в свою чергу вдячні населенню і готові захищати свою країну від вторгнення ззовні.

На Конотопщині гостинно зустріли військовослужбовців, які прибули до нас в ході широкомасштабних  військових навчань

На сьогодні на Кононопщині перебувають військові з Львівщини. На території району в ході широкомасштабних військових навчань вони охороняють стратегічно важливі об'єкти – два мостові переходи через річку Сейм: між селами Мутин і Новомутин та біля с.Озаричі.

Військові прибули на охорону зазначених об'єктів у неділю. Завдяки злагодженим діям народної ради, керівників державних органів влади, місцевого самоврядування, депутатів районної ради, керівників підприємств району та населення, молодим солдатам строкової служби одразу ж надали допомогу в облаштуванні на місці виконання поставлених завдань: забезпечили паливом, допомогли встановити палатки і облаштувати блокпости. Населення сіл Конотопського та Кролевецького районів, навколишніх сіл і навіть сусідніх районів за власної ініціативи надало допомогу продуктами харчування та теплим одягом, хоча для військових організовано регулярне гаряче харчування і необхідні речі у них є. Однак попри всі пояснення люди продовжують проявляти гостинність  і, хоч солдати  відмовляються, діляться з ними харчами, цікавляться, чи не треба чого-небудь ще: теплого одягу, ліхтариків, засобів мобільного зв'язку тощо. Так вони проявляють турботу до юнаків, які приїхали на Схід України з Заходу, доводячи, що всі ми – українці, єдина нація і єдиний народ.  І не важливо, де і хто з нас живе, Україна у нас одна, і до захисту її цілісності долучаються всі свідомі українці, хто як може. Головне, що турбує населення – щоб не було війни між Україною і Росією.

Перейти до вмісту