Новини

До ювілею Кобзаря

Image21 лютого 2014 року у великому залі Конотопської райдержадміністрації до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка  відбувся районний конкурс читців „Вічне Тарасове слово”, за участі творчих учнівських колективів, обдарованої молоді та майстрів декоративно-прикладного мистецтва району.

Гармонійним доповненням заходу стала тематична книжкова виставка. Працівники Конотопської районної бібліотеки  продемонстрували присутнім презентацію «Творча спадщина Т.Г. Шевченка». Під час перегляду проаналізовано накопичений за два століття після смерті поета величезний інформаційний матеріал про його життя і творчість: цікаві спогади сучасників – художників, літераторів, громадських діячів, істориків, етнографів, акторів, представників духовенства, військових, політиків, рідних і близьких поета. У цих спогадах по крихітках відтворюється живий і неповторний образ Тараса Григоровича, його чуйна і зворушлива душа, погляди й світогляд.

             «Геніальний поет, письменник, художник Тарас Шевченко – видатна постать ХІХ століття, великий патріот, який присвятив усе своє життя Україні. Сила Шевченкового слова вражає могутньою глибиною і надзвичайно актуальна  в наш час. З метою гідного відзначення ювілею видатного сина українського народу 2014 рік оголошено Роком Тараса Шевченка і  головне завдання, це  реалізація заходів, спрямованих на увічнення пам’яті Великого Кобзаря, вивчення та популяризацію його спадщини. Ім’я Тараса Шевченка тісно пов’язане з Конотопщиною, і відзначення ювілею Тараса Григоровича має стати значною подією в житті жителів громади району», – зазначив голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук.

             Як зазначив голова Конотопської райдержадміністрації Олександр Луговий «Кожен великий народ має свої знакові постаті. Такою постаттю для нас, українців, є Тарас Григорович Шевченко. Він був і залишається справжнім митцем, людиною незвичайної долі і надзвичайного таланту, що здобула світову славу».

Image

Image

 Image

 Image

Перейти до вмісту