Новини

Територіальна держ.інспекція з питань праці у Сумській області інформує

ImageПро взаємодію з правоохоронними органами

З початку цього року Територіальна державна інспекція з питань праці у Сумській області продовжує практику передачі матеріалів перевірок дотримання вимог чинного законодавства до правоохоронних органів для порушення кримінального провадження відносно винних посадових осіб.

Так, протягом січня – першої декади лютого поточного року за наслідками перевірок суб'єктів господарювання правоохоронними органами області порушено 3 кримінальні провадження відносно порушників трудового законодавства, 2 з яких стосуються використання неоформленої належним чином найманої праці.

            Як зазначив начальник інспекції Сергій Дворник питання легалізації тіньової зайнятості та заробітної плати є одними з пріоритетних напрямків у діяльності інспекції зважаючи на значні негативні суспільні наслідки цих явищ.  

 

Про  перевірки підприємств боржників із виплати заробітної плати

Як повідомив начальник Територіальної державної інспекції з питань праці у Сумській області Сергій Дворник, протягом січня 2014 року державними інспекторами праці було здійснено 14 перевірок підприємств-боржників із виплати заробітної плати. У яких виявлено 42 порушення трудового законодавства.

За наслідками перевірок державними інспекторами праці внесено 11 приписів, за виконанням яких встановлено контроль. До кожного порушника трудового законодавства вжито заходів реагування, передбачених чинним законодавством.

До правоохоронних органів спрямовано матеріали 1 перевірки для прийняття рішення згідно зі ст. 214 КПК України про притягнення винних посадових осіб до кримінальної відповідальності.

Перейти до вмісту