Новини

Звітує культура Конотопщини

Image5 лютого 2014 року у великому залі Конотопської райдержадміністрації за участі голови районної ради Анатолія Боярчука, заступника голови райдержадміністрації Ірини Клігунової, селищного та сільських голів, працівників клубних та бібліотечних закладів району відбувся звіт відділу культури Конотопської райдержадміністрації.

Про стан розвитку закладів культури району за 2013 рік та перспективи діяльності у 2014 році звітувала начальник відділу культури Конотопської райдержадміністрації Ольга Гуторка, також були заслухані звіти керівників клубних та бібліотечних закладів району.

«Візитною карткою Конотопського району є фестивалі «Ми діти твої – рідний краю» та «Віншуємо суницю – першу ягоду царицю». Відремонтовані заклади культури на території району є чинником якісного середовища життєдіяльності сільського населення, організованого відпочинку та культурно-мистецького самовираження. У 2013 році, за сприяння районної влади, видано ювілейне видання відомого письменника Конотопщини Івана Корнющенка «Осяйний вінок Кобзареві», присвячене 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. Цього року ми святкуємо 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Саме тому 2014 рік згідно з Указом Президента України Віктора Януковича проголошено Роком Тараса Шевченка. Постать Великого Кобзаря є близькою для кожного українця», – зазначив голова районної ради Анатолій Боярчук.

День народження Тараса Шевченка – консолідуюча дата, яка об’єднала всіх жителів Конотопського району навколо ювілею. Начальник відділу культури Конотопської райдержадміністрації Ольга Гуторка урочисто вручила очільнику району вишитий майстринями з села Шевченкове рушник та свідоцтво „Рушник Тарасу” з нагоди 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка.

Тримаючи слово голова районної ради Анатолій Боярчук зазначив, що розвиток галузі культури – одна із складових роботи районної влади, він висловив щиру, глибоку подяку працівникам закладів культури району за самовіддану працю, порозуміння, тісну співпрацю та побажав здоров’я, щастя, добробуту, благополуччя в родинах, творчих успіхів і достатку.

Конотопська районна бібліотека – це провідний методичний центр і лідер регіональної бібліотечної політики. Цього дня працівники бібліотеки популяризуючи творчість місцевих літераторів, підготували книжкову виставку „На хвилях бібліотечної творчості”.

 Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту