Новини

Привітали 100-річну ювілярку з села Духанівка

Image2 лютого 2014 року мешканка села Духанівка Ганна Дмитрівна Шевченко відзначила 100-річний ювілей. Розділити з довгожителькою та її  ріднею це радісне свято до затишної бабусиної оселі завітали керівництво Конотопського району.

З нагоди свята почесні гості вручили ювілярці вітальну адресу від Президента України Віктора Януковича, коровай, подарунки, квіти та побажали міцного здоров’я, щастя, радості й благополуччя.

Народилася Ганна Шевченко в с.Хижки в сім’ї простих сільських робітників. Крім неї в родині було ще четверо дітей. На її долю випало не просте життя. Їй довелося і тяжко працювати і стати свідком багатьох трагічних подій української історії – страшних часів голодомору, воєнних років, колективізації, післявоєнної відбудови.

Все життя Ганна Дмитрівна працювала на рідній землі – в колгоспі «Перше Травня» с.Хижки. Вистояла перед усіма життєвими випробуваннями та ніколи не нарікала на життя.

Разом з чоловіком народила п’ятеро дітей, нажаль четверо з них відійшло за межу вічності та й чоловіка вже немає серед живих. Тішиться бабуся шести онукам, радіє десяти правнукам та двом праправнукам. І вважає, що це її найголовніше життєве багатство.

 Секретом свого довголіття Ганна Дмитрівна вважає працю та здоровий спосіб життя. Жінка за все своє життя всього один раз лікувалась в лікарні та ніколи не споживала пігулок.

Бабуся – безперечний авторитет для своєї великої родини, вона й досі гуртує всіх її членів навколо себе. Як у житті ведеться, – що батьки закладають у своїх дітей, те в них і лишається назавжди, в нашій історії це – порядність, здоровий спосіб життя, майстровитість, любов до землі, віра в Бога, повага до споконвічних людських цінностей, та рівняння на старше покоління.

Image

 Image

 Image

Перейти до вмісту