Новини

Конотопський район відзначив День Соборності та Свободи України

Image22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об'єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. З грудня 2011 року згідно з Указом Президента України Віктора Януковича – святкується як День Соборності та Свободи України. Виконуючи завдання і доручення Президента України Віктора Януковича в Конотопському районі відбулися урочисті заходи, присвячені цій визначній події.

Біля пам'ятника видатному українському діячеві – Тарасові Шевченку, що знаходиться у селі Шевченкове відбулося покладання квітів та урочистий мітинг з нагоди Дня Соборності та Свободи України.

В урочистостях взяли участь голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської  районної державної адміністрації Олександр Луговий, заступники голови та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, депутати районної ради, представники громадськості.

Звертаючись до присутніх учасників зібрання голова районної ради Анатолій Боярчук зазначив: «Це свято нагадує нам, що у нас єдина держава і ми – єдиний народ! Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки».

Керівники району висловили щиру, глибоку подяку кожному мешканцю району за самовіддану працю в ім’я розквіту нашого регіону. Висловили надію і надалі бути єдиними у помислах та діях, всіляко берегти, підтримувати і примножувати славу нашого краю.

До дня Соборності та Свободи України в Салтиківському НВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ” Конотопської районної ради Сумської області бібліотекарі центральної районної бібліотеки провели інформаційну годину "Розквітай моя ти, Україна!".

Цей захід поглибив знання учнів про історію виникнення свята Соборності України, викликав патріотичні почуття та повагу до рідної країни. До заходу була підготовлена книжкова виставка «Соборність – свято вільної нації».

 Image

Image

Image 

Перейти до вмісту