Новини

У с.Заводи Конотопського району відбулось відкриття новозбудованого храму

ImageКонотопський край славний традиціями відродження духовності – тут будуються та реконструюються церкви, зводяться каплиці. Яскравим підтвердженням цьому є відкриття  храму на честь святого благовірного князя Олександра Невського в селі Заводи. І сьогодні, 20 січня 2014 року, сюди прибули почесні гості голова районної ради Анатолій Боярчук, голова райдержадміністрації Олександр Луговий, генеральний директор ТОВ «Вітчизна» Сергій Чижик, директор по виробництву ТОВ «Вітчизна» Олександр Савенков, представники духовенства єпископ Конотопський і Глухівський преосвященнійший Роман, єпископ Роменський і Буринський Іосиф  та духовенство Конотопської єпархії, жителі села, щоб в урочистій обстановці відкрити новозбудований храм.

Бажаючи відродити духовність і християнську мораль, матеріальну допомогу  на будівництво храму надав генеральний директор ТОВ «Вітчизна» Сергій Чижик. Владика Роман вручив меценатам Сергію Чижику та Олександру Савенкову  грамоти та ордени святителя Миколая Чудотворця за благодійність та за допомогу церкві.

             Після святкової служби голова районної ради Анатолій Боярчук разом з головою райдержадміністрації Олександром Луговим привітали духовенство та громаду села Заводи з відкриттям і освяченням храму, що є визначною подією в житті села.

             Вітаючи присутніх, голова районної ради Анатолій Боярчук побажав прихожанам доброго здоров’я та Божої допомоги у всіх починаннях, а священнослужителям – благодатного настрою для подальшого служіння, адже храм назавжди залишається тією святинею, яка єднає далеке минуле, благословенне теперішнє й невідоме майбутнє.

 Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту