Новини

Із засідання колегії Сумської обласної державної адміністрації

Image16 січня 2014 року під керівництвом губернатора Ігоря Яговдика відбулося засідання колегії облдержадміністрації, на якому були розглянуті питання про хід виконання Програми розвитку агропромислового комплексу Сумської області до 2015 року, про підсумки проведення в області оздоровлення та відпочинку дітей і молоді влітку 2013 року, стан дотримання бюджетно-фінансової дисципліни в області, роботу зі зверненнями громадян та інші.  Участь у засіданні колегії взяли керівництво Конотопського району.

Начальник Департаменту АПР облдержадміністрації Володимир Івченко довів до відома присутніх, що за 11 місяців минулого року приріст виробництва валової продукції сільського господарства склав 5,3%. За цим показником область посідає 13 місце серед регіонів України. Сума залучених інвестицій у сільське господарство за минулий рік склала майже 1 млн. грн. «Одним із основних напрямків Програми є розбудова сільських територій за рахунок співпраці з соціально-відповідальним аграрним бізнесом, – зазначив посадовець. – На сьогодні сільські громади вже отримали послуг та грошової допомоги від виконання угод про соціально-економічне співробітництво більш як на 40 млн. грн.».

Голова обласної ради Геннадій Михайленко зауважив, що пріоритетом у розвитку села повинно стати створення робочих місць та подальший розвиток кооперації. Окрім того він запропонував, щоб у назві Департаменту агропромислового розвитку ОДА стояло продовження «…і розвитку сільських територій».

Жваве обговорення визвало питання щодо оздоровлення дітей та молоді в області. За словами начальника управління молоді та спорту Сумської ОДА Олександра Стрельченка, під час літнього періоду послуги з оздоровлення та відпочинку надавали 1010 дитячих закладів.  Оздоровилися в літній період 86% від загальної кількості дітей та молоді Сумщини віком від 7 до 16 років. Першочергова увага була приділена оздоровленню дітей пільгових категорій. Так, стовідсотково оздоровилися діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, 73% – з малозабезпечених сімей, 70% – дітей-інвалідів, 63% – дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. На проведення літньої оздоровчої кампанії було використано з бюджетів усіх рівнів понад 38 мільйонів грн.

Тим не менше, не всі райони поставилися до цього питання належним чином. Деякі табори приймали дітей лише протягом однієї зміни. Тож голова облдержадміністрації Ігор Яговдик дав завдання керівникам РДА розробити заходи, які б дали можливість більш масово оздоровити дітей і використовувати всі потужності. «Оздоровча кампанія цього року повинна пройти на більш якісному рівні. Вісімнадцять таборів, включених до державного реєстру – це не та цифра, яка повинна нас влаштовувати. Маючи такі ліси, природу, голови районів при формуванні бюджету повинні врахувати збільшення коштів на оздоровлення дітей».  

Геннадій Михайленко підтримав губернатора. Він зазначив, що для обласного керівництва, головне не кількість оздоровлених дітей, хоча ця цифра одна з найвищих в Україні, а якість. Голова ради звернув увагу на той факт, що не всі райони області мають табори, тож порекомендував керівникам врахувати це у подальшій роботі. Управлінню молоді та спорту керманич обласних парламентарів порадив ще на більш якісному рівні підготувати Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2014 рік, яка  буде винесена на розгляд депутатів.

Також на засіданні колегії губернатор зробив акцент на відповідальності представників всіх органів виконавчої влади регіону щодо звернень громадян та на вчасній виплаті заробітної плати. Наголосив на важливості допомоги дітям, особливо тим, які опинилися в складних життєвих обставинах та підняв питання ремонту і будівництва місцевих доріг та міжміських шляхів сполучення.

 Image

 Image

Перейти до вмісту