Новини

Щедрували, добра і щастя бажали

ImageЧерез тиждень по Різдві, 13 січня за новим стилем, відзначають  українці Новий рік – Щедрий вечір (свято преподобної Меланії або Меланки). Вважалося, що Меланка-Вода приходить на Щедрий вечір разом із Василем-Місяцем сповістити господарів про наступні торжества та справити гостини.

Цього дня в адмінбудинку Конотопської райдержадміністрації юрмилися дітвора та артисти в новорічних костюмах, з новорічною атрибутикою та щедрівками. Радо зустрічали їх голова районної ради Анатолій Боярчук та голова райдержадміністрації Олександр Луговий.

Діти уміло щедрували, співали новорічних пісень, розповідали віршики.   Дзвінким переливом лунали дитячі голоси, бажаючи людям і здоров’я, і достатку, і здійснення мрій, і всіляких гараздів. Звичайно, що їх вітання були з вдячністю прийняті очільниками району, які обдарували малят солодкими подарунками.

Також, цікавим був виступ учасників художньої самодіяльності району, в якому  прозвучали обрядові пісні з циклу «Щедрий вечір, добрий вечір» та фольклорні замальовки ряджених «Добрий вечір тобі, пане-господарю».   

 «Добре, що в наш час традиції не забуваються, а навпаки відроджуються. Це ще один доказ того, що наша держава духовно найбагатша в усьому світі. Після таких віншувань хочеться далі жити, працювати, примножувати її славу», – подякували гостям керівники району.

Від депутатського корпусу та від себе особисто голова районної ради Анатолій Боярчук сердечно подякував щедрувальникам за таку приємну зустріч і щирі побажання, а також привітав всіх жителів Конотопського району з новорічними та різдвяними святами, побажав міцного здоров’я, благополуччя і здіснення усіх мрій і бажань у Новому році.

 Image

 Image

 Image

 Image

Перейти до вмісту