Новини

Відбулась 37 сесія Конотопської районної ради 6 скликання (1 пленарне засідання)

Image13 грудня 2013 року відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” під головуванням голови районної ради Анатолія Боярчука проведено 37 сесію Конотопської районної ради  6 скликання 1 пленарне засідання.

Із 59 депутатів в роботі сесії взяли участь 45 депутатів районної ради, працівники правоохоронних та контролюючих органів, заступники голови райдержадміністрації, селищний та сільські голови, керівники  підприємств, організацій та установ району, управлінь та відділів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації.  

На сесії депутати розглянули 13 питань порядку денного.

Основне питання порядку денного «Про суспільно-політичну ситуацію в державі», стосовно якої депутати ухвалили відповідне рішення.

З особистою заявою та заявою депутатів районної ради  голова районної ради Анатолій Боярчук зазначив, що  зважаючи на неординарні події в країні, що сколихнули громадськість, депутати зібралися, щоб обговорити  нестандартну ситуацію та прийняти таке рішення, яке сприяло б консолідації суспільства в цілому та мешканців Конотопщини зокрема.

«Ми живемо у демократичній країні, де кожен громадянин має право висловлювати власну точку зору, тим більше з питань стратегічного розвитку держави.

Ми закликаємо Уряд докласти всіх зусиль для збереження закономірного послідовного  курсу на євроінтеграцію України, проголошеного Президентом України Віктором Януковичем. Сьогодні для всіх нас важливо усвідомити реальні кроки на цьому шляху, мати повну і достовірну інформацію про переваги, ризики і загрози євроінтеграції.

Завдання влади – захистити економіку держави, зберегти робочі місця, гарантувати стабільну виплату заробітної плати та соціальних виплат  людям.  Кабінет Міністрів має забезпечити розроблення чіткого ефективного плану дій, спрямованого на підтримку національних товаровиробників та їх адаптацію до умов європейської економіки.

Запрошуємо жителів Конотопського району на партнерських засадах до тісної конструктивної співпраці в обговоренні та вирішенні важливих питань для Конотопщини, в тому числі питань євроінтеграції», – наголосив очільник району.

 На пленарному засіданні було надано можливість виступити кожному бажаючому.

В  дискусії узяло участь 4 особи – серед них висловили свою думку голова Конотопської районної державної адміністрації Олександр Луговий, Конотопський міжрайонний прокурор, радник юстиції Денис Когер і депутати районної ради.

Усі виступаючі одностайно висловили стурбованість перебігом суспільно-політичної ситуації, яка склалась в Україні, категорично засудили дії підрозділу «Беркут» на майдані у Києві 30 листопада 2013 року, будь-яке застосування сили, направленої проти людей.  

Депутати погодились, що шлях України і Конотощини, як її складової частини, до євроспільноти є незмінним і за цим майбутнє.

Депутати одноголосно затвердили заяву депутатів районної ради і доручили голові районної ради Анатолію Боярчуку направити прийняту заяву до Сумської обласної ради, Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Перейшовши до розгляду інших питань, депутати на сесії внесли необхідні зміни та доповнення до програми економічного і соціального розвитку Конотопського району на  2013 рік, районного бюджету на 2013 рік

Затвердили районні програми: підтримки районної організації ветеранів війни і праці на 2014-2016 роки; «Молодь Конотопщини» на 2014 рік;  з реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2014-2016 роки; запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань у Конотопському районі на 2014-2017 роки. Також затвердили план роботи районної ради на 1 півріччя 2014 року. З-поміж іншого на сесії прийняли рішення з питань що стосуються освітянської сфери, а також інші питання. 

Попередній розгляд та обговорення матеріалів сесії було проведено на спільному засіданні профільних комісій та погоджено на засіданні президії районної ради.

Image

Image

Image 

Image

Перейти до вмісту