Категория-37 сесія (13.12.2013)

Про суспільно-політичну ситуацію в державі

                           Image                  

            КОНОТОПСЬКА  РАЙОННА  РАДА                     

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

ТРИДЦЯТЬ CЬОМА  СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

13.12.2013

Про суспільно-політичну

ситуацію в державі

 

З метою забезпечення принципів народовладдя, законності та гласності, створення дієвих механізмів залучення на партнерських засадах широкого кола громадськості до тісної співпраці в обговоренні та вирішенні важливих для життєдіяльності територіальних громад району питань, сприяння прискоренню підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом, керуючись статтею 43 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні»,

          районна рада вирішила:               

1.Затвердити заяву депутатів районної ради (додається).

2.Доручити голові районної ради Боярчуку А.В. направити прийняту заяву до обласної ради, Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

3.Оприлюднити дане рішення у районній газеті «Сільські горизонти» та на офіційному веб-сайті.

 

Голова районної ради                                               А.В.Боярчук

 

Малігон 6 98 64

Надіслати: до протоколу – 1, постійній комісії мандатній з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, охорони громадського порядку, законних прав і інтересів громадян та контролю за приватизацією комунальної власності – 1; обласній раді – 1, Президенту України – 1, Верховній Раді України – 1,  Кабінету Міністрів України – 1.

 

Додаток 

до рішення районної ради

шостого скликання від 13.12.2013

Заява

депутатів Конотопської районної ради

Ми, депутати Конотопської районної ради, занепокоєні суспільно-політичною ситуацією, яка наразі склалась в Україні.

Ми живемо у демократичній країні, де кожен громадянин має право висловлювати власну точку зору, тим більше з питань стратегічного розвитку держави, та засуджуємо будь-яке застосування сили, направлене проти людей.

Ми вимагаємо у найкоротші строки провести об’єктивне  розслідування фактів застосування протиправних дій представниками правоохоронних органів проти учасників Євромайдану у місті Києві 30 листопада 2013 року. Винні мають бути притягнуті до відповідальності. Події на Київському Майдані 11 грудня ц.р. також повинні отримати правову оцінку.

Україна – європейська демократична країна, яка прагне стати повноправним членом великої європейської родини.

Ми закликаємо Уряд докласти всіх зусиль для збереження закономірного послідовного  курсу на євроінтеграцію України, проголошеного Президентом України Віктором Януковичем. Сьогодні для всіх нас важливо усвідомити реальні кроки на цьому шляху, мати повну і достовірну інформацію про переваги, ризики і загрози євроінтеграції.

Президент України має дати принципову, заслужену оцінку Уряду за рівень підготовчої роботи до підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом та замовчування  інформації про невирішеність цілого ряду проблемних питань, низькофаховим прогнозам можливих економічних наслідків і невжиттю дієвих заходів по мінімізації втрат держави.

Упевнені, що план дій щодо найближчого підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом з урахуванням захисту національних інтересів України від можливих загроз та економічних втрат у зв’язку з цим рішенням має бути доведений до відома громадян України.

Завдання влади – захистити економіку держави, зберегти робочі місця, гарантувати стабільну виплату заробітної плати та соціальних виплат  людям.  Кабінет Міністрів має забезпечити розроблення чіткого ефективного плану дій, спрямованого на підтримку національних товаровиробників та їх адаптацію до умов європейської економіки.

         Ми – за прагматичну європейську інтеграцію, упровадження європейських цінностей, але з урахуванням власних національних інтересів, збереження економічного потенціалу країни та зростання рівня добробуту людей.

Європейський курс передбачає європейський діалог усіх сторін, за круглим столом з повагою до думки кожного.

Ми запрошуємо жителів Конотопського району на партнерських засадах до тісної конструктивної співпраці в обговоренні та вирішенні важливих питань для Конотопщини, в тому числі питань євроінтеграції.

Об’єднавшись, ми всі побудуємо європейську Україну.

 

Перейти до вмісту