Новини

Сумщина відзначає день працівників сільського господарства

Image12 листопада 2013 року в місті Суми у театрі драми та музичної комедії імені М.С.Щепкіна, відбулися урочистості присвячені Дню працівників сільського господарства. Делегація Конотопського району, яку очолили голова районної ради Анатолій Боярчук і голова районної державної адміністрації Олександр Луговий взяла участь в урочистому заході.

Це свято, присвячене всім аграріям країни, було засноване в 1993 році. Тоді президент України підписав указ про заснування професійного свята всіх працівників сільського господарства, а також підприємств, які займаються переробкою сільськогосподарської сировини та виробництвом харчової продукції.

«Сумська область має колосальний агропромисловий потенціал. Ми входимо до трійки лідерів загальнодержавного рейтингу з розвитку сільського господарства. Сумщина успішно виконує завдання Президента України щодо гарантування продовольчої безпеки та розвитку сільських територій», – зазначив голова Сумської облдержадміністрації  Юрій Чмирь.

За його інформацією, цього року в області введено в експлуатацію близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури села, споруджено три овочесховища. За останні роки побудовано сучасні елеватори загальним об’ємом 640 тис. т.

«Сумщина має рекордні врожаї картоплі та овочів. У цьому році плануємо зібрати близько трьох мільйонів тонн зерна. За останні 10 місяців валове виробництво сільськогосподарської продукції збільшено на 5%», – поінформував директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Івченко.

Він підкреслив, що завдяки спільній роботі влади, соціально відповідального бізнесу та громади на Сумщині відбулися вагомі зрушення в інфраструктурі сільської місцевості – відремонтовано об’єкти соціальної сфери, відновлено вуличне освітлення, побудовано водопроводи, тощо.

Під час свята найкращих керівників та працівників сільськогосподарських підприємств області було відзначено Грамотами і Подяками Міністерства аграрної політики та продовольства України, Сумської обласної державної адміністрації.

Святковим концертом привітами хліборобів артисти Сумської обласної філармонії та самодіяльні колективи районних центрів.

 Image

 Image

 Image

Перейти до вмісту