Новини

Відбулась 36 сесія районної ради 6 скликання

Image8 листопада 2013 року відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” під головуванням голови районної ради Анатолія Боярчука проведено 36 сесію Конотопської районної ради  6 скликання. В її роботі взяли участь депутати районної ради, керівники правоохоронних та контролюючих органів, заступники голови райдержадміністрації, селищний та сільські голови, керівники  підприємств, організацій та установ району, управлінь та відділів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації.

Перед початком пленарного засідання голова районної ради Анатолій Боярчук разом з головою райдержадміністрації Олександром Луговим  привітали гравців дитячо-юнацької футбольної команди „ДЮСШ” Конотопського району зі здобуттям третього місця в Кубку шкільного футболу Сумщини "Золота осінь".

            Розпочавши сесію голова районної ради Анатолій Боярчук представив громаді начальника Конотопського МВ УСБУ у Сумській області Юрія Саварінського, який призначений на цю посаду наказом голови Служби безпеки України 4 жовтня 2013 року.

            Перейшовши до розгляду питань порядку денного, першими депутати заслухали інформації Конотопського міжрайонного прокурора Дениса Когера і начальника Конотопського міськвідділу (з обслуговування м.Конотопа та Конотопського району) УМВС України в Сумській області Сергія Курочку про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території району та хід виконання рішення районної ради від 29.02.2012 «Про районну комплексну програму профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Конотопського району на 2012-2015 роки».

Наступними депутати затвердили звіти про виконання програми економічного і соціального розвитку Конотопського району за 9 місяців 2013 року (інформувала начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Надія Олійник) та про виконання районного бюджету за 9 місяців 2013 року (інформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Катерина Лісунова), внесли зміни і доповнення до програми економічного і соціального розвитку Конотопського району на 2013 рік, до районного бюджету на 2013 рік. Прийняли рішення про передачу міжбюджетного трансферту на утримання комунального закладу «Конотопська міська рятувально-водолазна служба». Погодили призначення Олега Блажка на посаду директора дитячо-юнацької спортивної школи Конотопської районної ради Сумської області.

             Розглянувши пропозиції, які надійшли від райдержадміністрації, на сесії  були прийняті рішення з питань освітянської галузі. Зокрема про викладення районної комплексної програми «Освіта Конотопщини на 2012-2015 роки» в новій редакції, про внесення змін до рішення районної ради від 14.12.2012 «Про районну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013 рік».  

             Також сесія затвердила районні програми соціальної сфери: встановлення та виплати у 2014 році щомісячної стипендії особам, яким виповнилось 100 і більше років, інвалідам війни і учасникам бойових дій, яким виповнилось 90 і більше років; соціального захисту окремих категорій населення на 2014 рік; соціального захисту сімей, в яких виховуються онкохворі діти, на 2014 рік; призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на 2014 рік.

Разом з цим затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки сіножатей, для сінокосіння із земель державної власності за межами населених пунктів на території Сахнівської сільської ради.

             Були розглянуті також питання, що стосуються спільної власності територіальних громад Конотопського району.

На пленарному засіданні хвилиною мовчання вшанувати пам’ять депутата Конотопської районної ради Маркова Миколу Олексійовича, який   пішов з життя на 48 році. Він був порядною, доброю, працелюбною людиною.  

В цей же день відбулося навчання депутатів районної ради, селищного та сільських голів. Слухачі мали змогу ознайомитися з Порядком надання безоплатної вторинної правової допомоги. Заслухали інформацію про стан водопостачання і якість води в Конотопському районі. Розглянули інші питання. 

Image

 Image

Image

 Image

Перейти до вмісту