Новини

Забилося духовне серце Шаповалівки

ImageСуботнього ранку, як і багато років тому, в далекому 1892, поспішали шаповалівці до свого храму на Божественну літургію. Сьогодення з історією з'єднала одна і та ж видатна подія – в селі освячувалася духовна святиня. Перша довго служила людям, та плив політичної ідеології не обминув її – була знищена.

У 2004 році було закладено камінь і освячено хрест під будівництво нового храму, що, як свідчать місцеві жителі, знаходиться неподалік колишньої церкви, і теж вважається благодатним.

З надією шаповалівці стежили за зведенням нового храму, допомагали чим могли. А в тому, що він буде у Шаповалівці, сумніву не мав благодійник С.С. Гуцал, який долучився до будівництва близько трьох років тому. Як розповів Станіслав Станіславович, переживши з Божою допомогою складні життєві обставини, він дав обіцянку побудувати дім Божий і даного колись слова дотримався. Разом з сім'єю Станіслав Станіславович розділив з людьми участь у таїнстві освячення храму, яке очолив єпископ Конотопський і Глухівський преосвященнійший Роман і нагородив його орденом Української Православної Церкви Нестора Літописця ІІІ ступеня.

Цього святкового дня районнне керівництво привітало священнослужителя храму і його прихожан – громаду с. Шаповалівка – з нагоди освячення церкви Покрови Пресвятої Богородиці, вручивши протоієрею Сергію ікону священомученика Нікіти.

 Image

Перейти до вмісту