Новини

Свято Покрови Пресвятої Богородиці відзначили на Конотопщині

Image14 жовтня в Україні відзначається одне з найбільших шанованих Православних свят – Покрова Пресвятої Богородиці, в народі його ще називають Третя Пречиста.

З нагоди свята Покрови в церкві Всіх Святих м.Конотоп відбулася  літургія. Молитву очолив єпископ Конотопський і Глухівський Роман, та духовенство Конотопської єпархії.

На богослужіння завітали народний депутат України Ігор Молоток, голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської райдержадміністрації Олександр Луговий, депутат Конотопської районної ради Володимир Синиця, генеральний директор ТОВ «Вітчизна» Сергій Чижик.

Соборна літургія поєднала у спільній молитві духовенство та богомольців.

Владика Роман по завершенні богослужіння виголосив повчальне слово проповіді, в якому закликав усіх щиро молитися та просити допомоги у Пресвятої Діви Богородиці, як у найпершої Зуступниці та Ходотаїці перед Богом за рід людський. Владика нагородив церковними нагородами  за благодійність, допомогу церкві, за заслуги перед Українською Православною Церквою та в пам’ять 1025 – річчя Хрещення Київської Русі голову Конотопської районної ради Анатолія Боярчука, голову Конотопської райдержадміністрації Олександра Лугового, депутата Конотопської районної ради Володимира Синицю.

Представники влади привітали Владику Романа з Днем Ангела і побажали міцного здоров'я та невичерпної духовної наснаги з нагоди Дня народження.

 Image

 Image

Image

Image 

Перейти до вмісту