Категория-35 сесія (27.09.2013)

Про викладення в новій редакції районної програми «Зміцнення матеріально –…

                           Image                 

            КОНОТОПСЬКА  РАЙОННА  РАДА                     

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

ТРИДЦЯТЬ П'ЯТА  СЕСІЯ

РІШЕННЯ

Конотоп

 

27.09.2013

 

Про викладення в новій редакції районної

програми «Зміцнення матеріально – технічної

бази лікувально-профілактичних підрозділів

Центру первинної медико-санітарної допомоги

Конотопського району на 2013 рік»

 

    З метою створення належних умов, щодо надання якісного обстеження,   профілактики та лікування захворювань жителям сіл Попівської сільської радт Конотопського району в умовах сучасних вимог до оснащення матеріально-технічної бази медичних закладів району, та враховуючи переданий міжбюджетний трансферт у вигляді іншої субвенції в загальній сумі 68000  (шістдесят вісім тисяч) гривень, отриманий з  спеціального фонду Попівської сільського бюджету, та розглянувши районну програму «Зміцнення матеріально – технічної бази лікувально-профілактичних підрозділів Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2013 рік» в новій редакції, відповідно до положень статті 101 Бюджетного кодексу України, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

            районна  рада вирішила:

1.Викласти районну програму «Зміцнення матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних підрозділів Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2013 рік» в новій редакції (додається).

2.Визначити головним розпорядником коштів районного бюджету –Конотопську районну державну адміністрацію, та відповідальним виконавцем  – Конотопську районну державну адміністрацію (Центр первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району)

3.У зв’язку з прийняттям даного рішення, рішення районної ради від 29.05.2013 «Про районну програму зміцнення матеріально – технічної бази лікувально-профілактичних підрозділів Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2013 рік» визнати таким, що втратило чинність.

4.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров`я та соціального захисту, а організацію виконання на Центр первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району.

 

Голова районної ради                                                         А.В.Боярчук

 

Маняк   2 33 59

Надіслано до протоколу –1, постійній комісії районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров`я та соціального захисту -1, РДА-1, фінансовому управлінню РДА -1, відділу економічного розвитку і торгівлі  -1, Центру ПМСД-1

                                                                                    Додаток

                                                                                  до рішення районної ради

                                                                                  шостого скликання від   27.09.2013

                                                                         

Районна   програма

 «Зміцнення матеріально – технічної бази лікувально – профілактичних підрозділів Центру первинної медико –санітарної допомоги Конотопського району» на 2013 рік

(нова редакція)

 

Конотоп 2013

 

 

 

І. ПАСПОРТ

Районної  програми «Зміцнення матеріально – технічної бази лікувально-профілактичних підрозділів Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району» на 2013 рік в новій  редакції (далі – програма)

 

1.

Ініціатор розроблення програми  

Центр первинної медико – санітарної допомоги Конотопського району,

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення програми

Розпорядження  голови Конотопської районної державної адміністрації № 48-ОД від 08.04.2013р. «Про підготовку проекту районної програми «Зміцнення матеріально – технічної бази лікувально – профілактичних підрозділів Центру первинної медико – санітарної допомоги Конотопського району» на 2013 рік ,  розпорядження  голови  Конотопської районної державної адміністрації №153-ОД від 29.08.2013р. «Про схвалення проекту районної програми «Зміцнення матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних підрозділів  Центру первинної медико–санітарної допомоги Конотопського району на 2013р» в новій редакції.»  

3.

Розробник програми

 Центр первинної медико – санітарної допомоги Конотопського району

4.

Співрозробник програми

—-

5.

Відповідальний виконавець програми

Конотопська районна державна адміністрація  (Центр первинної медико – санітарної допомоги Конотопського району)

6.

Учасники програми

Центр первинної медико –санітарної допомоги Конотопського району,

Попівська  сільська рада

7.

Термін реалізації програми

2013 рік

8.

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

Районний

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього,

у тому числі:

 

 

 

68000 гривень.

9.1.

 

 

 

Коштів районного бюджету в тому числі:    

         за рахунок субвенції Попівського сільського бюджету

 

68000 гривень

 

          68000 гривень

 

ІІ. Визначення проблеми, на розв'язання якої спрямована програма

 Дана програма спрямована на реалізацію державної політики у сфері охорони здоров’я щодо забезпечення доступної кваліфікованої медичної  допомоги, в тому числі стоматологічної допомоги ,  кожному громадянинові України. З метою посилення уваги до вирішення проблемних питань, піднятих населенням села є одне із пріоритетних завдань удосконалення профілактики та лікування захворювань, в тому числі стоматологічних.

 Але на даний час особливо в сільській місцевості медична допомога, в тому числі стоматологічна допомога  населенню надається не на належному рівні , з боку невідповідності більшості технологій та обладнання, що використовується, сучасним вимогам до надання такої допомоги.

Застаріле медичне та господарське обладнання, в тому числі стоматологічне обладнання використовується в Попівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району, що приводить до зниження уваги населення до питань проведення первинної профілактики захворювань, в тому числі стоматологічних  захворювань, зменшенням звернень громадян з питань лікування, що в свою чергу приводить до  збільшення захворювань населення села в тому числі і дітей та жінок.

Виходячи з вище викладеного, питанням для забезпечення кваліфікованої профілактики та лікування захворювань, в тому числі стоматологічних, жителям сіл Попівської сільської ради,   враховуючи сучасні вимоги до оснащення матеріально-технічної бази виникає  необхідність в придбанні медичного обладнання, та господарського  оснащення, стоматологічної  установки, відповідного комплектуючого обладнання, інвентарю, тощо для оснащення  робочого місця  лікаря – стоматолога  Попівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини  Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району згідно додатку (додається).

 

ІІІ. Визначення мети програми

              Метою даної програми є поліпшення якості та створення належних сучасних умов в забезпеченні якісного, повноцінного  та ефективного надання медичної допомоги населенню, в тому числі стоматологічної, яке проживає  на території сіл Попівка, Тулушка, Селище Попівської сільської ради Конотопського району.

 

ІV. Обґрунтування шляхів і засобів розв'язання проблеми, обсягів              та джерел фінансування; строки та етапи виконання програми

           Для розв’язання даної проблеми необхідно забезпечити приведення  матеріально – технічного оснащення, в тому числі  стоматологічного у відповідність із сучасними вимогами. Це дасть можливість надавати якісні послуги з профілактики та лікування захворювань, в тому числі  стоматологічних населенню села, яке проживає  на території Попівської  сільської ради.

Загальний обсяг фінансування програми становить в сумі                        68000 гривень, за рахунок коштів спеціального фонду районного бюджету, в тому числі за рахунок коштів  іншої субвенції з Попівського сільського бюджету Конотопському районному бюджету  в сумі 68000 гривень.

Виконання програми здійснюється  в 2013 році.

 

V. Перелік завдань і заходів програми та результативні показники

 Основними завданнями програми є підвищення та поліпшення якості наданням медичних, стоматологічних послуг населенню сіл Попівської сільської ради, і що в свою чергу також пов’язано з придбанням сучасної стоматологічної  установки, відповідних матеріалів, обладнання та інвентарю для оснащення  робочого місця  лікаря – стоматолога, та  предметів довгострокового використання  для Попівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району.

 

 

 

 

Ресурсне забезпечення районної програми «Зміцнення матеріально – технічної бази лікувально – профілактичних підрозділів Центру первинної медико –санітарної допомоги Конотопського району» на 2013 рік в новій редакції.

 

 

 

 

 

 

 

Обсяг коштів, які планується залучити на виконання програми

Етапи виконання програми

Усього витрати на виконання програми

(грн.)

Обсяг ресурсів, усього

у тому числі:

2013 рік

68000

1.  Кошти спеціального фонду районного бюджету

в тому числі: 

– за рахунок субвенції з Попівського сільського бюджету

 

2013 рік

68000

 

 

 

 

68000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VІ. Напрями діяльності та заходи програми

 

 

№ з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела

фінансування

 

 

Орієнтовні обсяги фінансування (вартість),

гривень

 

Очікуваний результат

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

 

8

 

 

 

1

Створення належних умов для  забезпечення надання якісних послуг з профілактики та лікування стоматологічних захворювань, та ефективного надання медичної допомоги населенню, яке проживає на території сіл Попівської сільської ради  у відповідності з сучасними вимогами

Зміцнення матеріально – технічної бази лікувально – профілактичних підрозділів Центру первинної медико –санітарної допомоги Конотопського району, а саме; придбання сучасної стоматологічної установки, відповідних матеріалів, обладнання , інвентарю,для оснащення робочого місця  стоматолога, та предметів довгострокового використання , а саме  газового котла в комплекті, гінекологічного крісла, контейнера для сміття, холодильника для оснащення  Попівської  амбулаторії  загальної практики сімейної медицини Центру ПМСД Конотопського району

 

 

2013

рік

 

Центр первинної медико –санітарної допомоги Конотопського району

 

За рахунок

коштів спеціального фонду районного бюджету

в тому числі: 

– за рахунок субвенції з Попівського сільського бюджету

 

 

 

 

68000

 

 

 

 

68000

Отримання на належному рівні якісної медичної допомоги з профілактики та лікування стоматологічних захворювань та ефективного надання медичної допомоги  жителям сіл Попівської сільської ради  в умовах використання сучасних технологій

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
                     

 

 

VІІ. Координація та контроль за ходом виконання програми

       Організація виконання програми здійснюється Центром первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району, який до 15 лютого 2014 року  звітує до Конотопської районної державної адміністрації та до відділу економічного розвитку і торгівлі  Конотопської районної державної адміністрації та подає узагальнену інформацію про стан її виконання для розгляду на сесії районної ради.

           Координує  хід виконання даної програми заступник голови Конотопської районної державної адміністрації Клігунова І. В.

 

Заступник голови

районної ради                                                          В.М.Малігон                                                      

                                                                                             Додаток до програми

                                                                           

 

Перелік

предметів довгострокового використання  (капітальних видатків)

для Попівській  амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Центру первинної медико-санітарної допомоги

Конотопського району

 

назва

од.виміру

кількість

ціна

сума

1

Установка стоматологічна з кріслом стоматологічним  GRANUM TS5830, з двома наконечниками кутовим та турбінним та стільцем стоматолога.

шт

1

30815,00

30815,00

2

Мотор стоматологічний повітряний

шт

1

1312,00

1312,00

3

Компресор GRANUM-100

шт

1

7873,00

7873,00

4

Предмети довгострокового використання (капітальні видатки), газовий котел в комплекті, гінекологічне крісло, контейнер для сміття, холодильник)

 

шт

 

4

 

х

 

28000,00

 

 

 

 

Разом:

68 000,00

 

 

 

 

ПДВ20%

Без ПДВ

 

 

 

 

Всього

68 000,00

 

 

Заступник голови

районної ради                                                     В.М.Малігон

 

Перейти до вмісту