Новини

Конотопська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області інформує

ImageМайже 155 млн. грн. податків та зборів зібрано за 7 місяців 2013 року в Конотопському районі

Це на 11,2 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Індикативний показник Міністерства доходів і зборів України в Конотопському районі виконано на 107,8%

До Державного бюджету надійшло 34,2 млн. грн., а до місцевого – 120,7 млн. грн., що на 16,7 млн. грн більше ніж у відповідному періоді минулого року.

Найбільшу суму надходжень до Зведеного бюджету склали таки податки:

– податок на доходи фізичних осіб – 87,6 млн. грн., або 56,5 % від загальної суми надходжень;

– плата за землю – 19,8 млн. грн., або 12,8% ;

– ПДВ – 17,04 млн. грн., або 11%;

– податок на прибуток – 15,5 млн. грн., або 10 %;

– єдиний податок – 7,9 млн. грн., або 5%. 

За словами начальника Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області О.В. Дерев’янко, такого результату вдалося досягти завдяки вжитим дієвим заходам щодо контролю за податковим кредитом, зокрема з ознаками податкових ризиків, виявленню та руйнуванню схем ухилення від оподаткування, налагодженню конструктивної співпраці з сумлінними платниками податків.

Олена Валентинівна наголосила, що і надалі робота інспекції  буде направлена на використання усіх наявних резервів щодо збільшення платежів. Зокрема,  планується відпрацювання підприємств, що використовують схеми мінімізації податкових зобов’язань, а також тих, які мають податковий борг.

Сумське товариство «нахімічило» на 6,9 мільйонів гривень

Міндоходів Сумщини розпочало кримінальне провадження стосовно посадових осіб одного з промислових гігантів області.

Працівники податкової міліції викрили факт несплати до місцевої  скарбниці податку на доходи найманих працівників одного з акціонерних товариств м.Суми.

Проведеною перевіркою встановлено, що службові особи підприємства, стосовно якого розпочато процедуру банкрутства, безпідставно списали податкову заборгованість з податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати працівників товариства на загальну суму 6,9 млн. гривень. При цьому впродовж 2011-2013 років відповідна сума коштів була утримана із зарплати працюючих.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Сумській області за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ст. 212 ч.3 Кримінального кодексу України) розпочато кримінальне провадження.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Сумській області

У відрядженні не потрібно сплачувати туристичний збір

Платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов`язанням залишити місце перебування в зазначений строк.

Особливістю сплати збору є те, що податкові агенти справляють його під час надання послуг, пов`язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею). Сума сплаченого збору зазначається окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.

Водночас, особи, які прибули у відрядження не є платниками туристичного збору. При цьому такі особи мають надати податковим агентам копії документів, що підтверджують їх перебування у відрядженні. До таких документів відносяться запрошення сторони, що приймає і діяльність якої збігається з діяльністю підприємства, яке направляє у відрядження, укладений договір чи контракт, повідомлення про відрядження або інший документ, що засвідчує факт відрядження.

У разі якщо такі особи не надали відповідних документів, що засвідчують їх перебування у відрядженні, вони є платниками туристичного збору на загальних засадах.

Порядок та особливості справляння збору визначено ст. 268 Податкового кодексу України.

В Конотопському районі 4347 фізичних осіб – підприємців

Про це повідомив під час семінару перший заступник Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області Р.В. Куріцький.

У ході спілкування з платниками  Роман Володимирович розповів, що із загальної кількості реєстраційних номерів облікової картки платника податку 2569 осіб обрали спрощену систему оподаткування.     

Із шести існуючих груп єдиного податку найчастіше обирають другу групу – 1342 особи, третя група – 616 і перша – 611 підприємців. Четверту, п’яту та шосту групи за сім місяців 2013 року в Конотопсьобрано не було.

Перший заступник Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області повідомив, що платники єдиного податку в 2013 році значно збільшили відрахування до бюджетів усіх рівнів. Так, за 7 місяців поточного року «спрощенці» сплатили до бюджету майже 8 млн.грн. єдиного податку, що на 2,6 млн.грн. більше від показника минулого року.

Роман Володимирович також нагадав, що для платників другої групи з цього року введено подання звітності один раз на рік.

«У подальшому для малого та середнього бізнесу заплановано запровадження новацій, спрямованих на подальшу дерегуляцію цього сегменту. Незабаром запрацюють спрощені правила реєстрації та взяття на облік платників єдиного податку та ПДВ, а з 1 січня 2014 року саме категорія платників єдиного податку першою отримає можливість користуватися новим сервісом – електронною перевіркою» – повідомив Роман Володимирович.

Перейти до вмісту