Новини

Конотопська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області інформує

ImageЦерковний дзвін знайшов власника, а держава – кошти

За сприянням Міндоходів Сумщини церковний дзвін, вилучений під час операції «Держкордон 2013», передано у дар Свято-Покровському  монастирю. 

У квітні ц.р. працівники Міндоходів Сумщини в рамках операції «Держкордон 2013» затримали автомобіль, у якому нелегально перевозилась підакцизна продукція. Транспортний засіб незаконно перетнув російсько-український кордон і був зупинений правоохоронцями на перехресті доріг Білопілля-Рижівка-Іскрисківщина. При перевірці автомобіля за картонними коробками зі спиртом оперативники знайшли заховану культову річ – церковний дзвін вагою 750 кг, який перевозився без будь-яких супроводжувальних документів. Культову річ оцінили у понад 150 тисяч гривень. Власник вантажу не знайшовся, тому його було визнано безхазяйним.

Після виконання усіх належних процедур церковний дзвін у встановленому законом порядку передано на реалізацію одній з торгівельних організації м.Суми. За сприянням Міндоходів Сумщини цінна культова річ наразі набула законного власника. Сумські благодійники передали церковний дзвін у дар Свято-Покровському  монастирю, задля якого він і був вилитий на одному з заводів Росії. Представники монастиря прибули з Закарпаття на Сумщину, щоб отримати цінний дарунок. З благословення служителя Сумської єпархії, отця Георгія, церковний дзвін розпочав свій славетний шлях, щоб зайняти належне йому місце у монастирській дзвіниці.    

 

Прес-служба ГУ  Міндоходів у Сумській області

 

Сумське товариство «нахімічило» на 6,9 мільйонів гривень

Міндоходів Сумщини розпочало кримінальне провадження стосовно посадових осіб одного з промислових гігантів області.  

Працівники податкової міліції викрили факт несплати до місцевої  скарбниці податку на доходи найманих працівників одного з акціонерних товариств м.Суми.

Проведеною перевіркою встановлено, що службові особи підприємства, стосовно якого розпочато процедуру банкрутства, безпідставно списали податкову заборгованість з податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати працівників товариства на загальну суму 6,9 млн. гривень. При цьому впродовж 2011-2013 років відповідна сума коштів була утримана із зарплати працюючих.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Сумській області за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ст. 212 ч.3 Кримінального кодексу України) розпочато кримінальне провадження.

 

Прес-служба ГУ Міндоходів у Сумській області

 

Змінено термін настання відповідальності за відсутність електронної касової стрічки

Президент України Віктор Янукович підписав Закон України №357-VII, яким внесено зміни до терміну настання відповідальності за неподання електронної звітності.

Згідно із законом, фінансова відповідальність настає з 1 січня 2014 року. До цього часу за неподання електронної звітності платників, які використовують касові апарати, не штрафуватимуть.

Нагадаємо, що починаючи з 2013 року користувачі касової техніки повинні звітувати до органів Міндоходів в електронному вигляді. Саме для цього реєстратори розрахункових операцій мають бути оснащені електронними стрічками, на яких формуватимуться копії розрахункових документів і фіскальних звітів. Один раз на добу цей звіт автоматично передаватиметься до серверу обробки інформації Міністерства.

Звертаємо увагу, що платники, які використовують РРО та не подають звітність в електронному вигляді з 1 січня 2013 року порушують вимоги закону.

Фахівці Міністерства доходів і зборів нагадують платникам, що вони можуть або приєднати до існуючої касової техніки відповідні модеми для передачі даних, або придбати нову техніку.

Перелік моделей реєстраторів розрахункових операцій, дозволених до використання, розміщено на порталі Міндоходів (http://minrd.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/reestri/94957.html).

 

Дії підприємця в разі зміни особистих даних

Державна податкова інспекція у м. Сумах повідомляє, що у відповідності до Закону України „Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб – підприємців”  зміна прізвища, ім‘я та по батькові або місця проживання фізичної особи – підприємця підлягають обов‘язковій державній реєстрації шляхом внесення відповідних змін до записів єдиного державного реєстру.

Держреєстратор проводить державну реєстрацію зміни імені або місця проживання фізичної особи – підприємця та при цьому замінюється і свідоцтво про державну реєстрацію підприємця.

У разі, якщо нове місце проживання розташоване на території іншої адміністративно-територіальної одиниці, то реєстраційна справа передається за новим місцем обліку платника.

Громадяни України, а також іноземці чи особи без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, зобов‘язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання і письмово повідомити про це відповідний орган реєстрації.

Протягом десяти робочих днів з дати державної реєстрації зміни місця проживання підприємець зобов‘язаний передати за описом реєстраційну справу державному реєстратору за новим місцем проживання.

Отже, відповідно до діючого законодавства фізична особа – підприємець зобов‘язаний протягом 10 днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання, про що робиться відмітка у паспорті цієї фізичної особи, та згідно із вимогами статті 9 Закону про реєстрацію, внести зміни до відомостей про фізичну особу – підприємця, що тягне за собою зміну свідоцтва про державну реєстрацію.

 

Перейти до вмісту