Новини

Із сесії Сумської обласної ради

Image16 серпня 2013 року заступник голови Конотопської районної ради Валентина Малігон разом з головою Конотопської районної державної адміністрації Олександром Луговим взяли участь у роботі двадцять сьомої сесії Сумської обласної ради шостого скликання. Сесію провів голова обласної ради Геннадій Михайленко.

Одним з перших на сесії був заслуханий звіт начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олега Павленка про схему планування територій Сумської області.

Також депутати детально зупинилися на обговоренні Регіональної програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року.

Не менше уваги народні обранці приділили й Обласній цільовій програмі запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань у Сумській області на 2013-2017 роки, метою якої є профілактика та зниження рівня захворюваності на серцево-судинні і судинно-мозкові хвороби, інвалідності та смертності від їх ускладнень, а також збільшення тривалості і підвищення якості життя населення.

Серед інших депутати розглянули важливе на сьогодні питання – невідкладні заходи щодо ефективного землекористування. Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу та соціального розвитку села Володимир Ладика заявив, що сьогодні депутати обласної ради стурбовані станом законодавства, яке опікується земельними питаннями, зокрема питанням непереоформлення паїв відумерлої спадщини. Депутати вирішили звернутися до Верховної Ради України задля врегулювання проблеми використання земельних паїв.

Зупинилися депутати і на Регіональній цільовій програмі захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2014-2018 роки. Ці питання особливо актуальні в умовах наявності значної кількості нафто-, газопроводів, великої кількості хімічно небезпечних підприємств, чим відрізняється Сумщина від інших регіонів.

Заслухали народні обранці виконання бюджету за І півріччя 2013 року.

Крім того було порушено ряд кадрових та майнових питань, внесено зміни до складу постійних комісій обласної ради, організації прийому громадян області депутатами та інші.

Останньою з основних питань порядку денного 27 сесії розглядалася заява  про дострокове припинення повноважень першим заступником голови обласної ради Олегом Бояринцевим. 61 депутат підтримав це рішення. Голова обласної ради Геннадій Михайленко щиро подякував Олегу Анатолійовичу за плідну роботу на відповідальній посаді, зазначивши, що він людина – молода, перспективна, тож від імені колег вручив квіти і побажав успіху у майбутньому.

У слові–відповіді Олег Бояринцев подякував усім депутатам за довіру працювати на посаді першого заступника протягом майже трьох років, за порозуміння і допомогу. «Я йду з посади, але не з депутатів, не з області, – сказав Олег Анатолійович. – Є чимало питань, які чекають на моє втручання і реалізацію. Буде переформатована робота депутатської групи, яка опікується життєдіяльністю північних регіонів Сумщини. Переконаний, усі разом ми проблеми області вирішимо!» Ці слова були підтримані оплесками.

Підбиваючи підсумки роботи пленарного засідання 27 сесії обласної ради, Геннадій Михайленко висловив колегам подяку за конструктивну позицію.

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту