Новини

Проведено практичний тренінг

ImageВ зв’язку з поширенням інфекційних хвороб серед сільськогосподарських домашніх тварин, в Конотопському районі на базі СТФ ПрАТ АФ «Мрія» проведено тренінг з моделювання виникнення ситуації із захворювання на африканську чуму свиней та реагування відповідно до плану дій при підозрі на захворювання (загибель) свиней на африканську чуму та ящур великої рогатої худоби. Слід зазначити, що заходи з ліквідації цих хвороб передбачають знищення всіх хворих тварин у неблагополучних населених пунктах, введення заборони на забій, переміщення та реалізацію тварин, продуктів тваринного, а іноді і рослинного походження з цих територій.

             В ході тренінгу представлені технічні засоби в дії, повідомлено про використання техніки, продемонстровано обробку транспортних засобів, обладнання дезбар’єрів для автотранспорту.

             Особливу увагу на тренінгу приділили засобам захисту працівників ветеринарної служби, які працюють у зоні виявлення африканської чуми свиней, роз’яснені правила відчуження тварин у разі захворювання, їх умертвіння та утилізацію трупів.

             Також були детально обговорені методи профілактики виникнення захворювання та ліквідації вогнищ африканської чуми свиней.

Image 

Image 

Image 

Перейти до вмісту