Новини

Конотопська ОДПІ інформує

ImageХабар зараховано в дохід держави

Працівники Міндоходів Сумщини поповнили державну скарбницю – 10 тисяч доларів США та 3 тисячі євро (115 тисяч гривень у національній валюті), що призначались для хабара, спрямовано на рахунки Держказначейства України.

Під час спільної операції «Кордон» на одній із вулиць м. Буринь правоохоронці зупинили автомобіль СНEVROLE CAPTIVA, у якому знаходилось 127 кг чорної зернистої ікри осетрових риб, завезеної до України з території Російської Федерації поза пунктами митного пропуску.  

Щоб «врятувати» цінний вантаж, який згідно з законодавством підлягав вилученню, порушники запропонували інспектору ДАІ та прикордоннику  хабар у розмірі 10 тисяч доларів США та 3 тисяч євро.

За вироком суду спільники, що у незаконний спосіб намагалися вирішити власні проблеми, отримали законне покарання у вигляді позбавлення волі, а вилучені у якості хабара кошти працівники Мінхододів Сумщини перерахували в дохід держави.

 

Понад 130 млн. грн. за 1 півріччя 2013 року зібрано до скарбниці Держави

У 1 півріччі 2013 року Конотопською ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області до бюджетів усіх рівнів забезпечено збір 130,1 млн. грн. податків та зборів. Зокрема, до Державного бюджету зібрано 30,2 млн. грн.

 Приділяється велика увага наповненню місцевих бюджетів, кошти з яких направляються на розвиток нашого міста і району та забезпечення благополуччя мешканців Конотопщини.

Завдяки налагодженій роботі в січні-червні 2013 року до місцевого бюджету надійшло 99,9 млн. грн., або 103,9 % індикативного показника Міністерства доходів і зборів України.

 Найбільший приріст надходжень до минулого року забезпечено:

   з податку на доходи фізичних осіб  – на 4,2 млн. грн. Або на 6,2 відсотка,

 – платі за землю – на 4,4 млн. грн. Або на 36,4 відсотка,

 –  єдиному податку – на 2,5 млн. грн. Або у 1,6 рази.

 Начальник Конотопської ОДПІ Дерев*янко О.В.зазначила, що  такі позитивні показники досягнуті за рахунок  впровадження цивілізованих механізмів роботи Міндоходів, зокрема таких як удосконалення системи адміністрування податків, покращення сервісного обслуговування представників бізнесу та добровільної  сплати податків.

 

 

Щодо сплати земельного податку фізичними особами

Конотопська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області нагадує, що фізичні особи, які набули право власності на земельну ділянку протягом року, земельний податок сплачують з місяця виникнення такого права.

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Нарахування громадянам сум податку здійснюється територіальними органами Міндоходів, які до 1 липня поточного року видали платникові податкове повідомлення-рішення про внесення податку. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Якщо право власності на земельну ділянку переходить від одного власника до іншого протягом календарного року податок сплачується попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку місяця, в якому втрачено право власності на зазначену ділянку. Новий власник сплачує податок починаючи з місяця, в якому у нього виникло право власності.

При цьому територіальний орган Міндоходів надсилає податкове повідомлення-рішення про внесення податку новому власнику після отримання інформації про перехід права власності .

Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (пп.287.5 ст.287 Податкового кодексу України).

Порядок сплати  земельного податку визначено розд. ХШ  ПКУ.

 

Вчасно звітуйте за квартал або півріччя 2013 року

Останнім днем подання податкової декларації за II квартал поточного року буде 9 серпня 2013 року.  Останнім днем сплати суми податкового зобов’язання зазначеної у податковій декларації – 19 серпня 2013 року.

Нагадуємо, платники, які звітують за квартал чи за півріччя подають податкові декларації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).

Також, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним або святковим операційний (банківський) день.

Однак, термін сплати податків і зборів, у такому випадку, не переноситься. Тобто, платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації. Така сума сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації.

 

Відповідна норма передбачена ст.49, 57 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями та у листі ДПС України від 28.01.2013 1947/7/15-2117.

Перейти до вмісту