Новини

Конотопська ОДПІ інформує

ImageНовий керівник Головного управління Міндоходів прагне розвивати «недооцінену» економіку Сумщини

Головне управління Міністерства доходів та зборів України у Сумській області очолив Олександр Семченко. Раніше він обіймав посаду начальника Дніпродзержинської об’єднаної державної податкової інспекції (Дніпропетровська область).

Новий керівник першочерговим своїм завданням на цій посаді вважає вдосконалення форматів роботи податківців, виведення податкового супроводу місцевої економіки на якісно вищий рівень.

«Я маю прагнення здійснити певну революцію у свідомості своїх колег, змінити їхнє ставлення до роботи. При створенні Міндоходів Президент поклав на нове відомство чимало нових важливих обов’язків перед державою та платниками податків. Цю президентську довіру наш колектив має виправдати на всі сто відсотків. Повністю розкрити потенціал податкового відомства Сумщини та через це стимулювати розвиток місцевої економіки – ось моє завдання», – зауважив О. Семченко.

Серед пріоритетних напрямків роботи податківців Сумщини він називає боротьбу із тіньовою економікою та виведення прихованих оборотів місцевих підприємств у легальну площину.

«Регіональні економіки в нашій країні серйозно недооцінені. По-перше, на реальному секторі паразитує сектор тіньовий. По-друге, не всі вкладені у Податковий Кодекс законодавчі стимули втілені на практиці. Міністр доходів та зборів вимагає від нас віднайти баланс між підтримкою сумлінного підприємництва та ефективною протидією тіньовим схемам. Ми повинні зруйнувати вживані для мінімізації податкових зобов’язань схеми з використанням фіктивних «цінних» паперів, припинити зловживання під час експортно-імпортних операцій тощо. Це запорука створення рівних конкурентних умов в економіці», – підкреслив Олександр Семченко.

Також керівник регіонального управління Міндоходів Сумщини має намір зосередити увагу на розвитку сервісної інфраструктури для платників податків.

«Наявний досвід свідчить, що особливо позитивно на зміцнення якості обслуговування реагує малий та середній бізнес. Доступний сервіс, простота та зручність формальностей для багатьох є стимулом для підприємництва. Тому нехтувати цим ефективним інструментом пожвавлення економічного життя регіону не можна. Саме цим займатиметься більшість співробітників – працюватиме з платниками»,- впевнений О. Семченко.

Біографічна довідка:

Семченко Олександр Анатолійович народився 9 березня 1978 року в м. Донецьку.

Працював на керівних посадах на виробничих підприємствах.

З лютого 2011 – в органах Державної податкової служби.

Має три вищі освіти:. В 2000 році закінчив Донецький державний університет, в 2007 – Донецький інститут міського господарства, в 2010 – Донецький юридичний інститут.

Кандидат політичних наук.

Перейти до вмісту