Новини

Інформація Конотопської ОДПІ

ImageШановні платники податків!

Колектив Конотопської податкової інспекції щиро вітає Вас зі святом Світлого Христового Воскресіння!

Нехай радість Великих свят огортає Вас та Ваших рідних, додає нових сил і наснаги для плідної праці, дарує любов та непохитну віру в кращий завтрашній день.

Бажаємо міцного здоров’я, благодаті, добробуту, щоб Ваш дім ніколи не полишали мир та злагода, щастя та благополуччя.

Співпраця дає свої плоди

Кампанія декларування доходів, отриманих громадянами протягом минулого року, вийшла на фінішну пряму. Прагнучи своєчасно виконати свій громадянський обов’язок перед державою та суспільством, громадяни активно декларують свої доходи.

Так, наприклад, громадянин Д., який отримав спадщину в м. Конотопі від особи, що не є членом сім*ї спадкоємця першого ступеня споріднення був запрошений до Конотопської ОДПІ і з допомогою інспектора склав декларацію про майновий стан і доходи. Він задекларував отримані доходи на сумму 120,5 тис.грн. і сплатив до бюджету податок на доходи фізичних осіб понад 6 тис.грн.

Також, під час проведення інформаційно – роз*яснювальної роботи з усіма верстами населення було виявлено громадянина Л., який отримав у спадок майно на суму 81,9 тис. грн. Інспектора Конотопської ОДПІ допомогли спадкоємцю заповнити декларацію про майновий стан і доходи, після чого громадянин Л. сплатив до бюджету податок на доходи фізичних осіб на суму понад 4,1 тис.грн.

Найбільшу суму податку з доходів фізичної особи – 16,2 тис.грн. сплатив до бюджету громадянин Х. за свій іноземний дохід в розмірі 107,5 тис.грн.

В результаті проведення кампанії декларування, за І квартал 2013 року до місцевих бюджетів надійшло 1245,5 тис. грн. податку на  доходи фізичних осіб., що майже в 2 рази більше ніж в І кварталі 2012 року.

 

Куди їхав 500-кілограмовий колокол?

У рамках операції «Держкордон 2013» працівники податкової міліції Міністерства доходів і зборів у Сумській області отримали інформації про контрабандне ввезення автомобільним транспортом підакцизної групи товарів на територію області. У напрямку населених пунктів Тьоткіно (РФ) – Білопілля співробітники податкової міліції зупинили відповідний транспортний засіб, яким керував 37-и річний мешканець Білопілля. Порушник, що незаконно перетнув  лінію Державного кордону на власному автомобілі Фолькцваген, був затриманий  правоохоронцями на перехресті доріг Білопілля-Рижівка-Іскрисківщина.  

Під час огляду салону автомобіля співробітники податкової міліції та Сумського прикордонного загону виявили 30 картонних коробок, у кожній з них – по 4 пластикових ємності зі спиртом – всього 600 літрів. Підакцизний товар, за наявною інформацією, призначався для подальшої реалізації на внутрішньому ринку України за тіньовим схемами.

Крім спирту, в автомобілі знаходився церковний дзвін вагою майже півтонни, який перевозився без будь-яких супроводжувальних документів щодо законності його походження та транспортування. Попередня оціночна вартість культової речі становить понад 200 тисяч гривень.

Нелегальний товар на суму більше чверті мільйона гривень вилучено у законному порядку. Власника товару наразі розшукують правоохоронці.

Операція «Держкордон 2013» працює на бюджет

Працівники податкової міліції Сумщини упередили втрати бюджету через незаконні експортні операції з електрообладнанням одного з підприємств Івано-Франківської області. 

Сумські податківці спільно з працівниками митної служби області викрили тіньові схеми ухилення від оподаткування одного з підприємств Івано-Франківщини, що займалось експортом електрообладнання до Російської Федерації через митний пост «Суми-центральна». Щоб уникнути зобов’язань перед бюджетом зі сплати податків, керівники підприємства застосували схему незаконного експорту товару з завищенням його вартості у понад 5 разів.

Під час митного оформлення вантажу експортери подали митну декларацію на вивезення 1100 одиниць пєзоелектричних датчиків тиску загальною вартістю понад          4 мільйона гривень. При цьому вартість одного приладу відповідно до наданих документів становила 450 дол. США (3,6 тис. грн. в еквіваленті), а його ринкова ціна  за результатами проведеної товарознавчої експертизи – всього 681,2 гривні.

Тож через оформлення по бухгалтерському та податковому обліках придбання датчиків вимірювання тиску за завищеними цінами посадові особи намагалися незаконно сформувати податковий кредит з податку на додану вартість у сумі понад півмільйона гривень та збільшити витрати підприємства на 3,2 млн. грн. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

 

 

Завідувач сектору взаємодії із ЗМІ та громадськістю Конотопської ОДПІ Кириченко Т.М.
 

Перейти до вмісту