Новини

Майбутнє лісу у твоїх руках

Image23 квітня 2013 року в Конотопському районі на території Державного підприємства „Конотопське лісове господарство” за участі голови Сумської обласної ради Геннадія Михайленка, начальника Cумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктора Чигиринця, голови Конотопської районної ради Анатолія Боярчука, голови Конотопської районної державної адміністрації Олександра Лугового проведено екологічну акцію „Майбутнє лісу у твоїх руках”.

Ініціатором акції є Державне агентство лісових ресурсів України. До проведення такої корисної справи з ентузіазмом долучилися громадськість, а також учні  Бочечківської ЗОШ I-III ступенів.

             ДП „Конотопське лісове господарство” є одним з найкращих лісогосподарських підприємств України зі збереження навколишнього природного середовища та відновлення екологічного стану природи, а також з розвитку лісової галузі. І це не випадково, а завдячуючи роботі досвідченого директора, заслуженого лісівника України Леоніда Бута. Леонід Володимирович ознайомив делегацію з роботою підприємства, котре він очолює.

Під час урочистого відкриття акції, голова обласної ради Геннадій Михайленко зазначив, що «кожне нове дерево – це великий плюс для екології і для здоров’я людей. Важливо не тільки посадити велику кількість дерев і потім обов’язково доглянути їх. Важливо ще й залучити до цього якомога більше людей. Особиста участь в акції кожного громадянина стане вагомим внеском у справу примноження лісового багатства держави, збільшення площі лісів. Дерева, якими ми разом прикрашаємо землю України цієї весни, впродовж десятиліть будуть захищати та поліпшувати довкілля для наших нащадків».

             Після урочистої частини учасники заходу, озброївшись необхідним інвентарем, вирушили до Бочечківського лісництва на посадку саджанців сосон, дубків та берізок.  Впоралися досить швидко, бо ж і команда зібралася вправна та заповзята. Було посаджено близько 3 га лісу.

             Гарний настрій не полишив кожного, і думка про те, що через роки на цьому місці зазеленіють величаві дерева.  

             Цей захід є не просто акцією, «Майбутнє лісу у твоїх руках» – це дієвий важіль у процесі створення та збереження лісу.

Image
 
Image
 
Image
 
 Image
 
Image
 
Image
 
 Image
 
 Image
 
 Image
 
 
 

 

 

 

Перейти до вмісту