Новини

Конотопщина вшанувала пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

ImageЧотирнадцяте грудня увійшло в нашу історію як день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ця жахлива катастрофа увійшла до числа найбільших техногенних катастроф в історії людства. В її ліквідації брали участь люди різних професій – пожежники, військовослужбовці, енергетики-атомщики, інженери-конструктори, транспортники, медики, вертольотники, будівельники, прості робітники, про подвиг і героїзм яких ми всі сьогодні пам’ятаємо.

Мітинг-реквієм з нагоди цього дня відбувся біля меморіального пам’ятного знаку ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи. Сюди віддати данину пам’яті й синівську шану прибули голова районної ради Анатолій Боярчук, голова райдержадміністрації Олександр Луговий, керівники міськради, органів, управлінь, підприємств району, депутати, керівники політичних партій і громадських організацій. І, звичайно, зібрались учасники ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС, які захистили мільйони життів, чия праця стала подвигом і прикладом для нащадків.           

Image

До підніжжя пам’ятного знаку лягли живі квіти. На адресу ліквідаторів лунали слова вдячності за їхню мужність, професіоналізм, патріотизм, безкорисну любов до рідної землі, народу. Пам’ять ліквідаторів, які віддали своє життя заради нашого майбутнього, вшанували хвилиною мовчання.

Image

Image

 

 

Перейти до вмісту