Новини

Відбувся ХІ районний фестиваль фольклорного мистецтва «Народна пісня — чисте джерело»

Image8 грудня 2012 року в селі Попівка Конотопського району на базі районного Будинку культури відбувся ХІ районний фестиваль фольклорного мистецтва «Народна пісня — чисте джерело». Фестиваль відкрила начальник відділу культури і туризму Конотопської райдержадміністрації Ольга Гуторка, котра від імені очільників району – голови Конотопської районної ради Анатолія Боярчука і голови Конотопської районної державної адміністрації Олександра Лугового привітала учасників та гостей свята.

У дружньому колі зібралися 17 фольклорних колективів із сіл Бочечки, В.Самбір, В'язове, Духанівка, Жовтневе, Козацьке, Кошари, Чорноплатове, Сахни, М.Самбір, Сім'янівка, Салтикове, Мельня, Шевченкове, Шаповалівка, Попівка. Колективи, які по праву можна назвати берегинями народної пісні, допомогли із повнотою відчути велич і красу духовної спадщини краю.

Забуті пісні свого села, зібрані від старожилів, лунали більше трьох годин на сцені районного будинку культури.

Відрадно, що поряд з дорослими виступили зразковий обрядовий дитячий колектив “Весняночка” (керівник К.Рекал) Сім'янівського СБК та дитячий фольклорний колектив «Писанка» В. Самбірського СБК.

З кожним роком берегинь народної пісні на теренах Конотопщини стає все більше. В цьому році вперше вийшли  на районну сцену новостворені фольклорні колективи Сахнівського сільського клубу та Мельнянського ою'єкту дозвілевої роботи.

Фестиваль засвідчив, що  як не заростають стежки до цілющих джерел з кришталевою водою, так не згасає інтерес сучасників до духовної скарбниці  нашого народу.

Image

Перейти до вмісту