Категория-24 сесія (14.11.2012)

Про звіт відділу у справах молоді і спорту районної державної адміністрації…

                                          Image                                       

                  КОНОТОПСЬКА  РАЙОННА  РАДА                    

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

ДВАДЦЯТЬ ЧЕТВЕРТА  СЕСІЯ

  РІШЕННЯ

    Конотоп

14.11.2012

 

Про звіт відділу у справах  молоді  і  спорту

районної державної адміністрації про

здійснення делегованих районній державній

адміністрації районною радою повноважень

у сфері фізкультури і спорту

 

            Відповідно до п.13 ст.44 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши звіт начальника відділу у справах молоді і спорту районної державної адміністрації Рябко Т.В. про здійснення делегованих районній державній адміністрації районною радою повноважень у сфері фізкультури і спорту, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

районна рада вирішила:

1.Звіт начальника відділу у справах молоді і спорту Конотопської районної державної адміністрації  Рябко Т.В. про здійснення делегованих районній державній адміністрації районною радою повноважень у сфері фізкультури і спорту взяти до відома.

2.Рекомендувати відділу у справах молоді і спорту Конотопської районної державної адміністрації:

2.1.Продовжити фізкультурно-оздоровчу та спортивно-масову роботу в навчальних закладах, за місцем проживання та в місцях масового відпочинку громадян району.

2.2.Забезпечити збереження та розвиток матеріально-технічної бази у сфері фізичної культури і спорту.

2.3.Продовжити роботу по залученню молоді з обмеженими можливостями до занять фізичною культурою і спортом, участі у районних змаганнях шляхом співпраці з громадською організацією «Інваспорт» та використовувати різні форми і засоби фізичного виховання для збереження та зміцнення здоров'я підростаючого покоління.

2.4.Продовжити роботу по створенню умов для забезпечення виконання заходів у сфері фізкультури і спорту відповідно до затверджених програм.

 

 

Голова районної ради                                                           А.В.Боярчук

 

Рябко 2 30 48

Надіслати: до протоколу -2, постійній комісії з  питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту -1, відділу у справах молоді та спорту РДА-1, селищній та сільським радам -30.

 

Звіт

відділу у справах  молоді  і  спорту районної державної адміністрації про

здійснення делегованих районній державній адміністрації районною радою повноважень у сфері роботи з молоддю та спорту

 

У районі діють 30 площинних спортивних споруд (спортивних майданчиків), 12 спортивних залів, 20 приміщення для  проведення фізкультурно-спортивних занять, 29 футбольних полів.

Визначені базові спортивні споруди району для проведення фінальних районних змагань та підготовка збірних команд району до обласних змагань. Це – спортивні зали Конотопського аграрного ліцею, Дубов’язівської спеціалізованої школи І-Ш ступенів, В.Самбірського, Шевченківського та  Козацького  навчально – виховних комплексів, футбольні поля сіл Попівка, М.Самбір, Жовтневе, Карабутове.

Програмою будівництва, реконструкції, ремонту та оснащення спортивних споруд передбачено також  будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям за рахунок коштів підприємств та коштів державного бюджету на території Дубов’язівської селищної ради. На даний час  виконана  розмітка місця під будівництво та розроблена проектно – кошторисна документація  на загальну суму 2115 грн. (знаходиться в селищній раді). 

Навчально – виховний процес у загальноосвітніх навчальних закладах  здійснюють 32 вчителя, які викладають фізичну культуру. Відповідно до Державних санітарних правил і норм влаштування спортивні зали є у 12 загальноосвітніх навчальних закладів,спортивні кімнати – у 14 закладах, відсутні  у 4 загальноосвітніх навчальних закладах: Духанівському НВК,   Чорноплатівської НВК, Бондарської ЗОШ І-ІІ ст., Пекарівському НВК.

Біля шкіл розташовано 12 футбольних полів, 30 – волейбольних майданчиків, 24 – баскетбольних, міні-футбол – 28, 30 – майданчиків з нестандартним гімнастичним обладнанням. При будівництві та реконструкції спортивних споруд  і надалі враховуються потреби людей з обмеженими  фізичними можливостями.  У 12 спортивних залах обладнані  куточки  для занять інвалідів, зроблені входи в спортивні зали та майданчики. Найбільш поширеним видом спорту для цієї категорії людей є настільний теніс, шахи, шашки, більярд.

Однією з важливих складових фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи з підростаючим поколінням є діяльність ДЮСШ.

У районі працює ДЮСШ, яка має 4 секції: футбол, легка атлетика, волейбол, лижні гонки.    

Власної спортивної бази школа не має. Спортивні зали та стадіони орендує в загальноосвітніх навчальних закладах району.

Учні школи  приймають участь у районних змаганнях у складі збірних шкіл, в обласних змаганнях у складі збірної району, а також першостях області серед команд ДЮСШ.

При ЗОШ району створені та діють 26 спортивних клубів                               (не зареєстровані), 49 гуртків з наступних видів спорту: футбол, волейбол, баскетбол, настільний теніс, шахи, шашки.

Відділ у справах молоді та спорту тісно співпрацює з фізкультурно-спортивним товариством "Колос", федерацією футболу району по розвитку масового спорту серед сільського населення. Для проведення фізкультурно-оздоровчої спортивної роботи серед молоді у 22 сільських радах на громадських засадах створені спортивні клуби "Колос".

Відділом у справах молоді та спорту, районною ДЮСШ та               ВФСТ «Колос» спільно проведені серед всіх верств населення до 25заходів. Проведено кубки району з футболу серед різних верств населення, турнір з міні-футболу пам’яті воїна інтернаціоналіста В.Назаренка, змагання з волейболу серед різних верств населення (протягом року), першість району з волейболу серед учнів ДЮСШ (грудень), спортивні змагання до Дня фізкультури і спорту (вересень),тощо.

Також в квітні поточного року проведено районні змагання серед команд державних службовців Конотопського району.

Найпопулярнішим видом спорту в районі є футбол. У чемпіонаті району з футболу беруть  участь 11 дорослих і 24 юнацькі команди. На території району діють дві футбольні команди, що беруть участь в обласних чемпіонатах: „Харчовик” (Попівка), яка в 2012 році зайняла І місце у Чемпіонаті з футболу обласної ВФСТ „Колос” та збірна району. 

Регулярно відбуваються огляди – конкурси на кращу постановку роботи по розвитку футболу в колективах фізкультури населених пунктів району, навчальних закладів. Продовжується робота на громадських засадах районної дитячо – юнацької футбольної ліги.

  Мешканці населених пунктів усіх сільських рад щороку беруть участь у змаганнях “Найспортивніше село”.

У зв’язку з відсутністю в штатних розписах селищної та сільських рад посад спеціалістів по роботі з молоддю та спортом, залишається невирішеним питання кадрового забезпечення фізкультурно – спортивної сфери району.

Відділом у справах молоді і спорту райдержадміністрації також проводиться робота по затверджених районною радою програмах «Про розвиток фізичної культури і спорту», «Про розвиток футболу в районі», «Молодь Конотопщини».

 

 

Начальник відділу у справах молоді

і спорту райдержадміністрації                                                         Т.В.Рябко

 

Перейти до вмісту