Новини

В селі Хижки Конотопського району перепоховали полеглих солдатів

Image6 жовтня 2012 року в селі Хижки Конотопського району відбулася церемонія перепоховання воїнів, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни. Пошуковим загоном «Останній рубіж» проведено розкопки і знайдено останки 16 воїнів Радянської армії, прізвища воїнів-визволителів  невідомі. Чотири роки йшла війна, та для когось вона не закінчилась і дотепер. Адже говорять, що війна закінчується з останнім похованим солдатом.

А скільки їх ще залишилося у своїй і чужій землі? Землі, яку вони захищали до останнього пострілу, до останнього подиху.

Image

В заходах взяли участь депутат Верховної ради України Андрій Деркач, перший заступник голови Сумської обласної ради Олег Бояринцев, керівництво району, депутати районної ради, сільські голови, представники громадськості.

Image

Як зазначив Народний депутат України Андрій Деркач, сьогодні ми вшановуємо тих, хто ціною власного життя відстоював рідну землю. Війна горем та болем і через гони літ відлунює в наших серцях.  І сьогодні роки минулої війни нагадують про себе. Вічна слава героям, що загинули, визволяючи нашу землю.

Image

«Ми у вічному боргу перед ними за можливість жити на власній землі під мирним небом. Не забуваймо ветеранів, які й нині розділяють з нами радість земного життя і побажаємо їм міцного здоров’я, щастя, довголіття та благополуччя» – наголосив голова районної ради Анатолій Боярчук .

Image

            Учасники мітингу-реквієму поклали квіти до могил загиблим воїнам та вшанували їх хвилиною мовчання. Єпископ Конотопсько-Глухівської єпархії Владика Роман відслужив панахиду.

Image

Image

Перейти до вмісту