Новини

Відбувся Дептівський музично-фольклорний благодійний фестиваль

Image22 вересня 2012 року за ініціативи депутата Конотопської районної ради, уродженця села Дептівка Василя Пащенка, при підтримці районної влади, на Конотопщині відбувся Дептівський музично-фольклорний благодійний фестиваль «Ми діти твої, рідний краю».

У заході взяли участь голова районної ради Анатолій Боярчук, заступник голови райдержадміністрації Ірина Клігунова, місцеві жителі, гості, а також уродженці села Дептівка, які з'їхались з усіх куточків України.

Image

Представники влади щирими словами привітали громаду з нагоди проведення фестивалю. «На цьому святі нас всіх об'єднало світле почуття любові. Любові до свого краю, до свого села, до храму. Сьогодні влада на всіх рівнях розуміє, що саме село – основа відродження і заможності країни, тому саме на розвиток села направлені багато державних програм. А ви показуєте приклад, як, згуртувавшись, можна зробити важливу справу», – відзначив на урочистому відкритті фестивалю  голова районної ради Анатолій Боярчук. Програма фестивалю-ярмарку була насичена цікавими та надзвичайними номерами. Своєрідного колориту святу додавали козацькі куріні, де всіх бажаючих пригощали українськими стравами. Також проводились спортивні змагання з футболу та волейболу.

Image

На святі виступали аматори сцени та самодіяльних колективів району Дептівського, Великосамбірського, Сім’янівського сільських Будинків культури і  Шевченківського сільського клубу,   а також народний артист України Олег Марцинківський.

Image

Окраса села – дерев'яна церква Різдва Богородиці, побудована у 1906 році на кошти Дептівської громади. Це унікальна за розмірами дерев'яна архітектурна споруда. Благодійні внески зібрані в рамках фестивалю, а це 10 тис. гривень, одноголосно громадою були направлені на ремонт Храму Різдва Богородиці.

Image

Перейти до вмісту