Новини

Завершується ремонт ще однієї сільської дороги

ImageНа сьогодні у нашій державі і на Конотопщині зокрема велика увага приділяється питанню розвитку сільських територій – будуються водопроводи, газифікуються села, облаштовується освітлення вулиць у вечірньо-нічний час, оновлюються заклади освіти, охорони здоров’я, культури і, звичайно, реконструюються дороги, що є справжніми «артеріями життя» для сільського населення.

За безпосереднього сприяння голови районної ради Анатолія Боярчука, голови райдержадміністрації Олександра Лугового, та Вирівського сільського голови Миколи Клінушина проводиться капітальний ремонт дороги по вулиці Молодіжна, що з’єднує вулицю Будьонного села Вирівка з Конотопським аграрним професійним ліцеєм у селищі Заводське Вирівської сільської ради.

  Протяжність дороги згідно з проектом становить 1,4 км, а її вартість – близько 3,2 млн.грн.  Фінансується будівництво дороги за державні кошти, у їх виділенні значну допомогу надав директор служби автомобільних доріг Сумщини, депутат обласної ради Анатолій Вербовик, якого, на жаль, вже немає поміж нас. Також, про вирішення цього питання клопотались обласна  влада і керівники району А.В.Боярчук, О.П.Луговий.

Зазначена дорога передбачена як об’їзна для багатотонних машин, що по завершенню ремонту вже не їхатимуть через центр Вирівки, це сприятиме збереженню історичних пам’яток цього села – церкви, школи та інших будівель, яким уже минуло по 100 і більше років.

Image

Будівельні роботи розпочато у третій декаді серпня, а планується закінчити у  вересні, освоївши наявні кошти.  

Загалом планують покласти близько 900 тонн чорного щебеню і 900 тонн асфальтобетону. Як запевняють дорожники, які працюють на совість, вміло і злагоджено, дорога прослужить людям без ремонтів не менше 15 років, адже матиме відмінну якість, що вже стало еталоном роботи організації філії "Конотопський райавтодор", начальником якої є заслужений будівельник України, депутат Конотопської районної ради Володимир Синиця. Суворо дотримуються всіх вимог роботи, прискіпливо ставляться до якості асфальтобетонної і чорнощебеневої сумішей, кожна партія яких контролюється у лабораторії асфальтового заводу. Тож дорога, яку будують спільними зусиллями влади, громади і дорожників, довго прослужить на радість людям.

Image

Перейти до вмісту