Новини

Очільники району взяли участь у засіданні „круглого столу”

ImageГолова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук і голова Конотопської райдержадміністрації Олександр Луговий взяли участь у засіданні „круглого столу” з питань розвитку територій Сумської області, яке відбулося 20 липня 2012 року в актовій залі Сумської обласної державної адміністрації.

Засідання провів заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Сергій Слизький, який зазначив, що в області завершується укладання угод між хлібоприймальними та сільськогосподарськими підприємствами, елеваторні потужності відповідно до цих домовленостей повністю завантажені. На склади вже надійшло 200 тисяч тонн зерна врожаю 2012 року. Укладено форвардні біржові контракти на постачання 27,4 тисячі тонн зерна на суму 49,5 тисячі гривень.

«Сьогодні влада звертає особливу увагу на забезпечення якісного зберігання зерна нового врожаю на прийнятних для сільськогосподарських підприємств умовах. Нині ми маємо порозуміння всіх учасників даного процесу, що гарантує належне виконання поставлених завдань щодо забезпечення регіону зерном у повному обсязі», – наголосив посадовець.

За словами начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимира Івченка, нині Сумщина має елеваторних потужностей загальною місткістю майже півтора мільйона тонн. У 2012 році заплановано розпочати будівництво елеваторів на 440 тисяч тонн, з них до кінця року буде введено в експлуатацію об'єкти площею 250 тисяч тонн.

Перейти до вмісту