Новини

Робочий візит Міністра аграрної політики та продовольства України Присяжнюка М.В.до Сумської області

Image16 липня 2012 року в м.Суми у приміщенні сесійної зали засідань Будинку рад відбулась нарада за участі Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Володимировича Присяжнюка з питань розвитку аграрного сектору економіки Сумської області та стратегії розвитку українського села.

Участь у нараді взяла делегація від Конотопського району, яку очолював голова районної ради Анатолій Боярчук, у складі сільських голів і керівників сільськогосподарських підприємств. 

             «Сумська область виглядає на фоні держави досить позитивно. Я бачу тут поєднання усіх зусиль і важелів, в першу чергу адміністративного ресурсу і бізнесу, який базує своє виробництво на світових досягненнях, прислухається до рекомендацій науки, прогнозів гідрометцентру і, що найголовніше, – дотримується сівозміни», – зауважив Міністр у ході робочої поїздки до регіону.

             За його словами, за останній час на Сумщині вдалося зробити величезні кроки у розвитку сільського господарства.

             «В аграрному секторі України склалися три форми господарювання – це великотоварне, середньотоварне виробництво та одноосібники. Вони повинні мати рівні умови та можливості для ефективної роботи. Тому держава сьогодні перенаправила свою підтримку саме на одноосібників. Я задоволений з того, що Сумщина успішно виконує цю ініціативу», – зазначив Микола Присяжнюк.

             На сьогодні розвиток вітчизняного великотоварного виробництва повністю забезпечує експортний потенціал нашої країни. Тому, наразі, завдання держави – стимулювання одноосібників через створення кооперативів, в тому числі і зернових. Про це сьогодні, 16 липня, на робочій нараді повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.

             «Наше завдання, аби дрібнотоварний виробник зміг виготовляти зернові на такому ж якісному рівні, як і великотоварний. І ми розуміємо, що без кооперативних  елеваторів для дрібнотоварних виробників нам не обійтися. І сьогодні без ініціативи і допомоги Уряду щодо розвитку кооперативного руху на рівні дрібнотоварних виробників та одноосібників ми не зможемо багатовекторно розвивати аграрний сектор, включаючи і соціальні зобов’язання», – наголосив Микола Присяжнюк.

             Міністр нагадав що наразі готуються зміні до законодавства що будуть сприяти розвитку кооперативного руху.

Перейти до вмісту